LIGE NU:

Trods coronakrise: DAT øger antallet af afgange og ankomster i Aalborg Lufthavn

Der er god plads i Aalborg Lufthavn for tiden. Al for god plads. Ligesom mange andre lufthavne i hele verden rammer coronakrisen hårdt også der, men nu er der et lys at spore, idet flyselskabet DAT øger antallet af afgange og ankomster fra og til Aalborg Lufthavn.

Der er gode nyheder fra DAT, som nu øger frekvensen fra denne uge og indsætter 33 procent flere afgange på ruten mellem Aalborg og København. 

- Det betyder, at rejsende med DAT får endnu flere afgange at vælge imellem, når de skal flyve fra Aalborg til København, fortæller Jesper Rungholm, direktør i DAT.

Også i Aalborg Lufthavn vækker det glæde, at der kommer mere aktivitet.

- Det er jo fantastisk i en situation, når Norweigian og SAS har skruet ned for flyvninger, siger Niels Hemmingsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

Han understreger, at der trods nedlukninger i store dele af samfundet fortsat er behov for at knytte landsdele sammen med fly.

- Dels er der en stor pendling mellem Aalborg og København, og dels er Aalborg forbindelsesled til København, som igen er forbindelsesled ud til den store verden, lyder det fra lufthavnsdirektøren.

- Det er jo fantastisk i en situation, når Norweigian og SAS har skruet ned for flyvninger, siger Niels Hemmingsen, direktør i Aalborg Lufthavn om DATs satsning i Aalborg.


Niels Hemmingsen understreger, at man på trods af store nedlukninger i hele verden, fortsat er en lille smule aktivitet i Aalborg Lufthavn ud over Aalborg-København; der er nemlig stadig en udenrigsrute til Amsterdam.

For flyselskabet DAT handler den udvidede flykapacitet også om være klar til, når luftrummet igen åbner sig uden restriktioner. 

I denne uge flyver DAT 56 afgange - et antal, der ventes at stige.

- Vi har fulgt ruteudviklingen tæt og kan se, at efterspørgslen er stigende. Vi har hele tiden haft et ønske om at indsætte flere afgange, og det er meget positivt, at vi under corona situationen kan øge frekvensen, siger Jesper Rungholm, direktør i DAT.