LIGE NU:

Turistchef: Aktive ferier vil udkonkurrere daseferierne

Alternative ferieformer som eksempelvis højskoleophold hitter, og ifølge en turistchef vil de aktive ferier kun blive mere populære.

En uge i et gammelt hus fra 1915 uden wi-fi eller nogen andre moderne bekvemmeligheder.

Sådan ser ferien ud for familien Nielsen fra Hundelev, der er flyttet ind i et lille husmandssted på Landbrugsmuseet i Mosbjerg, der gerne vil prøve livet uden moderne hjælpemidler.

Og spørger man Anna Oosterhof, turismeudviklingschef i Hjørring Kommune, kommer vi kun til at se flere af den slags alternative ferier. 

Det gælder også aktive ferier som eksempelvis højskoleophold.

- Folk vil gerne være aktive i deres ferie, de vil gerne være sammen på tværs af alder om nogle fælles interesser. De vil gerne opleve nogle andre ting end de traditionelle som at tage på stranden, siger Anna Oosterhof.

Hun peger på, at vi har meget travlt i det moderne samfund, og at vi hele tiden er på internettet og de sociale medier. Derfor er det blevet en luksus at have tid til at være sammen med ens familie og venner og lave noget sammen.

- Det ligger meget i tiden, at man kobler helt af og laver nogle andre ting i sin ferie, end det man laver i sin dagligdag. Jeg tror, det bliver en endnu større trend at have tid til hinanden. Det er ligegyldigt, hvad man laver, bare man er sammen om en aktivitet eller interesse, siger Anna Oosterhof. 

Kommer det her så til at gå ud over de traditionelle ferieformer som eksempelvis sommerhusudlejning?

- Nej, det tænker jeg ikke. Sommerhusudlejning har stadig sin eksistens, og det er et meget klassisk produkt, hvor man også er sammen på tværs af generationer og grupper, siger Anna Oosterhof.

- Derfor tænker jeg ikke, at sommerhusferien går af mode, men måske skal man modernisere produktet, så man ikke kun er i sommerhuset, men at man også laver en masse aktiviteter. 

Anna Oosterhof, turismeudviklingschef i Hjørring Kommune, om, hvorfor de utraditionelle ferietyper hitter.