Udlænding står på spring: 'Pas på vores klub’

Fanklubben holder vejret, mens AaB forhandler med udenlandsk investor.

Det var noget af en dag i AaB onsdag, hvor der på godt en time sprang to bomber - først blev Inge André Olsen opsagt som sportschef. Siden meldte klubben ud, at de forhandler med en udenlandsk investor.

Derfor var der også nok at tale om i bestyrelsen hos AaB Support Club, AaBs officielle fanklub - for var det en god eller en dårlig nyhed for det nuværende bundhold i Superligaen?

- Det er helt vildt svært at give en reel tilbagemelding, fordi vi ikke ved, hvem det er, og hvad de vil, siger forkvinde for AaB-supporterne, Laura Poulsen Meisner.

AaB og direktør Thomas Bælum har længe været klare omkring, at udenlandske investorer - og deres penge - er velkomne i klubbens jagt på toppen af dansk fodbold.

Først røg cheftræner Lars Friis - i dag er det så sportschef Inge André Olsen, der bliver fyret. Og nu kan klubben være på vej på udenlandske hænder. I hvert fald har en udenlandsk investor henvendt sig med et tilbud, som direktøren nu vil undersøge nærmere.

AaBs ejerkreds udgøres for langt størstedelen af lokalt forankrede rigmænd og deres virksomheder - med en enkelt tyrkisk undtagelse.

Og netop det lokale er vigtigt at bevare for AaB Support Club, siger Laura Poulsen Meisner.

- Bekymringen er, om de kender klubben og traditionerne og ’DNA’et’. Klubbens DNA er grunden til, vi står der hver eneste uge.

- Kommer klubben for langt væk fra os, så forsvinder dialogen og det gode arbejde og dermed også fanmiljøet, siger hun og understreger, det er en grundlæggende enig bestyrelse, der står bag meldingen.

Hvad mener du med DNA?

- Det er de ting der går way back til Lynges tid (Jacobsen, tidligere sportschef, red.) med ordentlighed og at man i fællesskab er tæt på klubben og spillerne og byen, uddyber hun.

Heftig kritik hos rivaler

Få dage før AaB's udmelding kom rivalerne Brøndby IF med næsten enslydende melding; en udenlandsk investor er på vej. Her reagerede fanscenen på Vestegnen med meget tydelig afstandtaget og kritik.

Men vi er jo i Nordjylland, og derfor er frygten anderledes afdæmpet.

Til gengæld er bekymringen reel, understreger Laura Poulsen Meisner, selvom supporterne ikke er afvisende over for udenlandske investorer.

- Det er naivt at tro, at der ikke skal smides penge i en klub for, at en klub kan spille med, hvor det er sjovt, forklarer forkvinden.

Hvad vil jeres melding være til Thomas Bælum og bestyrelsen lige nu?

- Pas på vores klub. Det er dyrebar last i bestyrer, slutter hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland