"Ufleksible" og "til grin": Fødevarestyrelsen reagerer på kritik

Flere mindre spisesteder har kritiseret Fødevarestyrelsens kontrol og anmærkninger hen over sommeren.

Der har ikke just været ros til Fødevarestyrelsen hen over sommeren.

Styrelsen er både blevet kaldt ufleksible og uforstående af to indehavere af mindre spisesteder i Nordjylland, der absolut ikke har været tilfredse med resultatet af det kontrolbesøg, de hver især har haft fra Fødevarestyrelsen.

Begge kontroller endte med en sur smiley til de to mindre spisesteder, men de blev bestemt ikke modtaget med forståelse fra de to indehavere.

- Noget af det her systemværk er så meget til grin, lød det fra Søren Vilhelm Villadsen, der er indehaver af Hanstholm Fish & Chips Aps, efter en af virksomhedens fiskevogne i starten af september fik en sur smiley af Fødevarestyrelsen.

- Der er så mange nye regler hver gang. Det sker lige så ofte, som vi andre skifter underbukser. De kræver alt muligt dit og dat, sagde indehaveren af Centergrillen i Frederikshavn kort efter et besøg fra Fødevarestyrelsen i juni, hvor grillen fik en sur smiley.

I Fødevarestyrelsen har de forståelse for indehavernes frustration, men det er ikke, fortæller styrelsen, for at være nidkære eller genere nogen, at de tager kontrollerne alvorligt.

- Vi ved godt, at det er svært at være mindre erhvervsdrivende og at skulle gøre rent, lave mad og have alle papirer i orden – det har vi fuld forståelse for, men vi kan ikke gå på kompromis med fødevaresikkerheden, siger Susanne Frandsen, der er sektionsleder i Fødevarestyrelsen.

De to indehavere af de mindre spisesteder har især kritiseret Fødevarestyrelsen for ikke at være fleksible, når indehavere, ifølge dem, har haft gode forklaringer på de fejl og mangler, styrelsen har opdaget på deres besøg. Og så er de frustrerede over, at Fødevarestyrelsen tror, "det er et femstjernet hotel”.

- Fødevarereglerne er lavet for, at det skal være trygt at spise, også på de mindre steder. Hvis man ikke overholder fødevarereglerne, så kan man komme til at føre bakterier over på madvarerne, som kan være sygdomsfremkaldende, siger Susanne Frandsen.

Fødevarestyrelsen fortæller også, at de erhvervsdrivende i langt de fleste tilfælde forstår, at Fødevarestyrelsen er en medspiller og ikke en modspiller.


Seneste nyt

fra Nordjylland