LIGE NU:

Vandsport hitter i Nordjylland: Over 1100 nye medlemmer på fem år

Vandsport hitter i Nordjylland, hvor foreninger med aktiviteter på vandet har fået 1.162 nye medlemmer i løbet af de seneste fem år.

Danskerne er vilde med at dyrke sport på vandet, og det afspejler sig i foreningernes medlemstal. Alene det seneste år er der kommet næsten 3000 nye medlemmer i idrætsforeningerne på vandet, skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse.

Udviklingen mærkes også i Nordjylland, hvor de nordjyske foreninger med vandsportsaktiviteter ligeledes oplever en stigning i medlemstallet. DIF og DGI's samlede opgørelse af medlemstal i foreningerne viser, at der i 2019 var 8.510 medlemmer i de nordjyske foreninger, som udbyder vandsport.

- Det taler ind i en generel tendens om, at vi gerne vil dyrke idræt i naturen. Samtidig er det et udtryk for, at flere af idrætterne er blevet bedre til at tilpasse deres aktiviteter, så det er let at komme i gang, selvom man ikke har nogen erfaring, siger Maja Holm, der er adfærdskonsulent i "Bevæg dig for livet", som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Nordea-fonden og TrygFonden.

- Det handler både om at gøre det let at prøve idrætten første gang, for eksempel via gratis prøvetræning, og om at have fokus på at tage godt imod nye, første gang de kommer. Men det handler også om at have tilbud, der ikke kræver tekniske eller fysiske forudsætninger, siger Maja Holm.

Kano og kajak oplever stor fremgang

I de nordjyske foreninger med vandsport har der været en samlet medlemsfremgang på 1.162 medlemmer fra 2015 til 2019, viser DIF og DGI's samlede medlemsstatistik.

Medlemstal for vandsport

Kano og kajak er en af de idrætter, der har oplevet et stort boost. Siden 2015 har der været en stigning på over 19 procent i medlemstallet i Nordjylland.

- Vi har tidligere kæmpet med et stort frafald i løbet af det første år. Det skyldes, at mange har taget introkurser for at få lov til at sejle kajak på egen hånd. Vi er blevet meget bedre til at vise vores nye medlemmer, hvad de får ud af at dyrke deres idræt i en forening, og så sætter flere og flere klubber også i større grad fokus på fastholdelse og integrering af de nye i foreningen, så de får lyst til at blive ved med at ro med andre i foreningsfællesskabet siger Nina Øverberg, der er projektleder i "Bevæg dig for livet – kano og kajak".

"Bevæg dig for livet" har som målsætning, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation.

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

play Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

Til forsiden

Til forsiden