Seneste nyt:

DF-udvalgsformand skifter parti

Kim Edberg Andersen (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Rebild Kommune, skifter parti til Nye Borgerlige.

- Jeg føler, at Dansk Folkeparti og jeg er vokset fra hinanden.

Sådan lyder det fra formand for teknik- og miljøudvalget i Rebild Kommune Kim Edberg Andersen, som har valgt at skifte til Nye Borgerlige – en beslutning, der har været længe undervejs.

- Jeg føler, at energien passer mig bedre i Nye Borgerlige, men jeg vil gerne slå fast, at det med at skifte parti ikke bare er noget, man gør, siger Kim Edberg Andersen.

Han fortæller, at han føler sig mere ”blå”, end det Dansk Folkeparti ifølge ham står for.

- Medvirkende til min beslutning om at skifte parti har blandt andet været, at Dansk Folkeparti kæmpede imod skattelettelser. Det slog hovedet på sømmet for mig. Og så er jeg enig med Nye Borgerlige i, at den offentlige sektor er alt for stor og præget af for meget DJØF’eri, siger Kim Edberg Andersen.

Han havde egentlig først tænkt sig at offentliggøre sin beslutning om partiskiftet til februar, men her i weekenden holdt han møde med Nye Borgerlige, og så begyndte det stille og roligt at sive med rygter.

- Så følte jeg, at det var vigtigt hurtigt at offentliggøre min beslutning, siger Kim Edberg Andersen.

Han ønsker både at droppe sit byrådsmandat og sin post som formand for teknik- og miljøudvalget i Rebild Kommune i forbindelse med partiskiftet.

Det er dog usikkert, om reglerne i hans tilfælde giver mulighed for det. Er det ikke tilfældet, bliver han i byrådet året og valgperioden ud, men som repræsentant for Nye Borgerlige.

- Jeg er valgt ind på et DF-mandat, så jeg mener, at det er det rigtige at give mandatet til en anden. Jeg ved godt, at jeg måske skuffer nogen, men sådan må det være, siger Kim Edberg Andersen, som også forventer at lægge billet ind på at stille op for Nye Borgerlige til et kommende folketingsvalg.