Stigning på 65 procent i løbet af et år: Flere hopper på cyklen i Rold Skov

Det er populært som aldrig før at køre mountainbike på ruterne i Rold Skov. Naturstyrelsen har registreret en stigning på 65 procent i antallet af mountainbikeryttere i området.

Der har været trængsel på parkeringspladsen ved Skørping Idrætscenter i weekenderne det seneste år. Parkeringspladsen ligger lige ved starten til flere af mountainbike-ruterne i området, og mange ryttere har taget turen til området i 2020.

- Det har nærmest set ud som om, at der har været cykelløb hver weekend, siger Bo Johansen med et grin.

Han kører mountainbike og er medlem af Rold Skov MTB-laug, og han har i den grad lagt mærke til, at flere er begyndt at køre på ruterne. Heldigvis dækker ruterne et stort område, så selvom der er mange ved parkeringspladsen, så har der ikke været trængsel i skoven.

- Man mærker det ikke så meget ude på sporene, men man kan se det ved samlingspunkterne og parkeringspladsen, siger Bo Johansen.

65 procent flere mountainbikeryttere

Naturstyrelsen har en tæller ved et af sporene, som registrerer, hvor mange der cykler på strækningen. I 2020 har styrelsen talt 40.797 mountainbikeryttere. Det er en stigning på 65 procent i forhold til året før.

- Coronaen har gjort, at mange har været hjemme, og de har skulle finde aktiviteter, og der kan vi se, at der er en kraftig stigning ved alle vores friluftsfaciliteter. Naturen er jo det mest sikre sted at færdes, siger Leif Lyngsø, der er skovfoged i Naturstyrelsen Himmerland.

Hos turistforeningen RebildPorten er de også glade for, at flere søger mod området for at køre mountainbike. Mange af dem kommer nemlig langvejs fra, og det kan også gavne hoteller, restauranter og andre attraktioner i området.

- Det betyder, at vi bliver kendt og brandet i hele landet, og det betyder meget for vores turisterhverv, vores restauranter og overnatningssteder, når der kommer flere besøgende hertil, som også lægger lidt penge i området, siger Jane Lindberg, der er turisme- og erhvervschef hos RebildPorten.

Herunder kan du se Naturstyrelsens tal for antallet af MTB-kørere i Rold Skov:

Nye spor på vej

I et halvt år har Naturstyrelsen i samarbejde med sporlaugene i Rold Skov været i gang med at udvide og forbedre spornettet i Rold Skov. Når flere bruger sporene, kræves der også mere vedligeholdelse, og samtidig vil sporlaugene gerne sikre, at der bliver ved med at være nye spor at prøve af i området.

- Vi prøver på at sikre, at sporene er bæredygtige, så de kan holde til den trafik, der kommer til at være. Når sporene bliver brugt meget, kræver det også mere arbejde. Samtidig laver vi sporene, så der både er noget for nybegyndere og dem med mere erfaring, siger Bo Johansen fra Rold Skov MTB-laug.

De nye spor skal også sikre, at mountainbikerytterne ikke kører for meget på de områder, hvor andre er ude for at gå eller vandre. Derfor bliver flere af ruterne flyttet fra grusstier til skoven. Ifølge Leif Lyngsø fra Naturstyrelsen Himmerland, så er området i Rold Skov ideelt til at køre mountainbike.

- Der er kuperet terræn, og det er meget afvekslende. Derudover er der en skovbund, der er god til at holde til det, for der er ikke løst sand eller mudder. Så der er gode forhold, og vi har været i gang siden 2004, så vi har fået opbygget et rigtig fint tilbud til dem, der kører mountainbike, siger han.

Du kan læse mere om ruterne i Rold Skov her. 


Seneste nyt

fra Nordjylland