LIGE NU:

Frivillige arrangerer nyt kulturevent efter lang nedlukning: "Vi har behov for at se hinanden igen"

Hele omdrejningspunktet for arrangementet er lokale koncertoplevelser, loungestemning og genforening af lokalområdets borgere.

Det nordjyske kulturliv er så småt begyndt at blomstre igen, og det gælder også i Skørping.

Her har coronanedlukningen fået en flok frivillige til at arrangere et helt nyt kulturevent midt i byens gamle hospitalspark. Et arrangement, der går under navnet Skørping Midsommer Lounge.

- Jeg synes, vi havde brug for at mødes og 'catche up' efter coronatiden. Man har gået inde i sin egen boble, og vi havde bare behov for at se hinanden og få en ramme for det, forklarer Anders Hoffgaard om baggrunden for projektet.

Anders Hoffgaard er formand for Skørping Midsommer Lounge og idémanden bag eventet, som han efterfølgende er gået sammen med en række andre frivillige om at stable på benene.

Sommereventet foregår lørdag i den kommende weekend, og hele omdrejningspunktet for arrangementet er lokale koncertoplevelser og loungestemning for borgerne i Skørping og omegn.

- Der kommer en dj, som spiller noget loungemusik gennem hele dagen, og så kommer der lokale bands og spiller livemusik indimellem, siger Anders Hoffgaard.

Det er den gamle hospitalspark i Skørping, der lørdag danner rammen om byens nye kulturevent, Skørping Midsommer Lounge.
Det er den gamle hospitalspark i Skørping, der lørdag danner rammen om byens nye kulturevent, Skørping Midsommer Lounge.
Foto: Louise Gram Søndergaard / TV2 Nord

Fem zoner og farvekoder

Frivilliggruppen har arbejdet på projektet siden efteråret, og nu er de nået i mål med at finde den model, som arrangementet skal afvikles efter, så der også tages højde for coronarestriktioner.

- Jeg er spændt, og jeg glæder mig til endelig at eksekvere på det, lyder det fra formand Anders Hoffgaard.

For selvom den lave smitte i samfundet nu tillader et arrangement som dette, så kommer coronasituationen alligevel til at sætte sine spor i forhold til afviklingen af det.

quote Jeg håber, vi får sat Skørping på landkortet, og at det kan vokse sig til noget andet de næste mange år.

Anders Hoffgaard, formand, Skørping Midsommer Lounge

Der er maksimalt plads til 1000 deltagere, som alle skal fremvise et gyldigt coronapas for at få lov til at komme ind. Derefter fordeles publikum på områdets fem forskellige zoner, som de skal blive indenfor under hele eventet, for at undgå eventuel smittespredning.

Hver zone kan rumme 200 personer og har en tydelig farvekode. Publikum får hver især udleveret et farvet armbånd, der passer til den zone, som de så tilhører resten af dagen.

Her ses farverne på områdets fem zoner. Publikum får udleveret et armbånd ved indgangen og skal så holde sig i den farvede zone, som deres armbånd passer til, resten af dagen.
Her ses farverne på områdets fem zoner. Publikum får udleveret et armbånd ved indgangen og skal så holde sig i den farvede zone, som deres armbånd passer til, resten af dagen.
Foto: Louise Gram Søndergaard / TV2 Nord

Arrangører opfordrer til at handle lokalt

Coronarestriktionerne betyder også, at de har været nødt til at droppe barer og madboder, da publikum ellers ikke vil kunne overholde at blive inden for deres zoner.

Derfor har arrangørerne valgt at opfordre folk til i stedet at købe mad og drikke fra byens lokale erhvervsliv - og dén opfordring kan allerede mærkes hos et af byens spisesteder.

quote Jeg er jo glad for, at folk vælger at støtte min butik, men jeg er også glad, så længe folk støtter noget, der er i byen.

Teit Kjeldsen, indehaver, Bagtanker, Skørping

- Vi har omkring et par hundrede bestillinger på sandwich indtil videre, så der er rimelig meget gang i den del, lyder det fra Teit Kjeldsen, der er indehaver af caféen og takeaway-stedet 'Bagtanker'.

Han glæder sig over, at folk tænker på det lokale erhvervsliv.

- Jeg er jo glad for, at folk vælger at støtte min butik, men jeg er også glad, så længe folk støtter noget, der er i byen. Om de køber tapas i Meny eller sandwich ved ostedamen i Store Brøndum, eller hvor end det nu er henne, så er det fantastisk, siger Teit Kjeldsen.

I videoen kan du høre mere om det nye kulturevent.

Det er første gang, arrangementet bliver afholdt, og arrangørerne håber - trods restriktioner - at det bliver en succes.

- Jeg håber, vi får sat Skørping på landkortet, og at det kan vokse sig til noget andet de næste mange år. Hvem ved, hvor vi ender henne, siger formand Anders Hoffgaard.

Han tilføjer, at eventet er stablet på benene med politiet og sundhedsmyndighederne på sidelinjen i forhold til at overholde coronarestriktionerne.

ferie lufthavn rejse

Rejserestriktionerne lempes markant: - Vil gøre en kæmpe forskel

def_thumb,50_percent

play Fredagsvejret: Solrigt i øst, skyet i vest

Brand Sødisbakke Mariger mulig påsat

play 27-årig anholdt: Brand i Mariager natten til fredag kan være påsat

40_percent

play Faldskærmskonkurrence forsinkes af dårligt vejr

ferie lufthavn rejse

Rejserestriktionerne lempes markant: - Vil gøre en kæmpe forskel

def_thumb,50_percent

play Fredagsvejret: Solrigt i øst, skyet i vest

Til forsiden

Til forsiden