Seneste nyt

fra Nordjylland

Politiet bekræfter: To personer fundet døde efter brand

Branden på en gård nær Bælum - hvor politiet ikke vidste, om et ægtepar var omkommet - er nu endt med tragisk udgang.

I den udbrændte bygning har politiet nu fundet to personer døde. De nærmeste pårørende er underrettet.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Det er politiet vurdering, at de afdøde er ægteparret, som bor på ejendommen.

Dagen (søndag, red.) igennem har politiet været i gang med et massivt efterforskningsarbejde på ejendommen, og først knap et døgn efter branden kan politiet bekræfte, at to personer er døde i branden.

Politikommissær Carsten Straszek fortæller i pressemeddelelsen, at politiet i de kommende timer og dage stadig har et stort efterforskningsarbejde foran sig. Først og fremmest for at få klarhed over de nærmere omstændigheder før, under og efter branden. 

- Vi arbejder grundigt og minutiøst – og vi holder vores muligheder åbne, når vi efterforsker. Det gør vi, så vi kan afdække både en brandårsag og en dødsårsag samt de nærmere omstændigheder. Og dét arbejde er ofte af længerevarende karakter – og derfor går der også et stykke tid, før vi på grundlag af vores efterforskning kan komme med konklusioner, fortæller Carsten Straszek. 

De næste efterforskningsskridt for politiet vil blandt andet være retsmedicinske undersøgelser, men også tekniske undersøgelser på og omkring brandstedet. 

Og flere personer skal afhøres i sagen, skriver politiet.

Slukning tog lang tid

Branden begyndte omtrent klokken 23 lørdag aften, og brandens voldsomhed og det langvarige slukningsarbejde gjorde, at der gik lang tid, før politiet kunne opnå sikker adgang til brandstedet. 

- Men vi er massivt til stede i området for øjeblikket, og vi fortsætter derude så længe, det er nødvendigt, fortæller Carsten Straszek.

Som følge af efterforskningen vil der få flere dage, før politiet kommer med yderligere oplysninger i sagen, ligesom at politiet vil være til stede i området i de kommende dage.