Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Reden i Aalborg advarer mod sugardating: Piger ender i prostitution

Unge, nordjyske kvinder benytter sig af sugardating for at få penge eller dyre ting til gengæld for seksuelle ydelser. Reden i Aalborg advarer nu mod det voksende fænomen, der kan have alvorlige konsekvenser.

Dyre middage, hoteller og tøj.

Sugardating kan måske virke glamourøst og lidt sjovt og spændende, når man første gang hører om det og for eksempel har set den populære DR-serie om sugardateren Gina Jaqueline.

Men det image skal der laves om på, for sugardating er bestemt ikke sjovt og spændende. Især ikke når man har set de fysiske, psykiske og sociale konsekvenser af, at helt unge piger bytter deres selskab for materielle goder.

- Sugardating er et voksende og bekymrende fænomen, som vi bør give noget fokus for at få romantiseringen og det luksuriøse ud af. For det er i hvert fald ikke det, dem jeg har snakket med, har fået ud af det, fortæller Jeanette Kaastrup, der er leder af Reden i Aalborg, som hjælper folk, der har solgt seksuelle ydelser.

Glamourøst image

Også i Aalborg Kommune er man opmærksom på, at sugardating kan have fået et glamourøst image, som skal laves om.

- Der kan godt være en tendens i, at man, når man ser tv-programmer, måske synes, at det her er helt i orden, og det ikke er i prostitutionspalletten, men det er det, og derfor er det vigtigt, at vi holder fokus på det, for ellers får vi nogle unge piger, der kommer til at mistrives, siger Mai-Britt Iversen (S), der er rådmand i Familie- og beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg.

Blandt konsekvenserne af sugardating nævner Jeanette Kaastrup fra Reden i Aalborg bl.a. angst, lavt selvværd og selvtillid, paranoia, og at pigen trækker sig fra sociale fællesskaber, isolerer sig og bliver ensom.

De fysiske konsekvenser kan være kønssygdomme og skader i hofter og knæ.

Farlig afhængighed

Hos Reden i Aalborg har de også set flere eksempler på, at unge piger er begyndt på sugardating og så senere er endt i prostitution.

- Det, der er så farligt, er den afhængighed, der kan opstå i kølvandet på sugardating, hvor de unge kvinder har svært ved at stoppe igen, siger Jeanette Kaastrup.

Reden skelner da heller ikke mellem sugardating og prostitution.

- For os er det prostitution at sælge seksuelle ydelser, uanset om det er for penge eller de materielle goder, der ofte er tale om i sugardating, siger Jeanette Kaastrup.

Har du erfaringer med sugardating - på godt eller ondt? Er du - eller har du været - sugarbaby eller sugardaddy? Så vil vi gerne høre din historie. Send en mail til journalist Per Harder eller journalist Louise Lyck Dreehsen. (peha@tv2nord.dk og lodr@tv2nord.dk)

Hvad er sugardating?

Sugardating er et forhold, hvor en ældre person - oftest en mand - giver penge og gaver i form af f.eks. rejser, designertøj eller dyre middage til en yngre person. Manden kaldes en sugardaddy.

Den yngre person giver til gengæld nærvær og intimitet. Intimiteten er ofte - men ikke altid - af seksuel karakter. Kvinden kaldes en sugarbaby.

Sugardating går under begrebet gråzoneprostitution.


Emil Kondrup tager på spøgelsesjagt i Skørping Foto: Simon Hougaard / TV2 Nord

Kendt familiefar i chok: Skal børn i anden klasse gå med makeup?

Make-up til yngre børn skal være leg og ikke noget, de absolut skal have på efter idræt, før de kan gå tilbage i klasselokalet, lyder det fra journalist Emil Kondrup.

Familiefar Emil Kondrup modtog en noget chokerende information, da han sad til forældremøde på Skørping Skole, hvor hans datter går i anden klasse.

- Der bliver sagt som en bemærkning, at skolen ikke har tid eller ressourcer til, at der skal lægges makeup efter idrætstimerne, fortæller han.

Forbavset kiggede Emil Kondrup rundt på de andre forældre.

- Det, troede jeg, ikke var en ting.

- Det var meget nyt for mig, og det kunne jeg konstaterer, at det var for flere, påpeger han.

Ikke mini-voksne

Diskussionen omkring brug af makeup havde Emil Kondrup først tænkt, at han skulle have eller høre om langt ude i fremtiden. Men pludselig var det et problem i datterens anden klasse.

- Det er hele den her med, hvor travlt vi har med at gøre børn til mini-voksne. Både med telefoner, smartwatch og makeup, og jeg forstår ikke, hvorfor man har så forbandet travlt med det, pointerer han og fortsætter:

- Børn skal klatre i træerne, lege med mudder og se ud, som de gør. Der er ikke nogle børn, der skal kigge i spejlet om morgen og tænke; 'det er jeg nok nødt til at gøre noget ved, inden  jeg tager afsted i anden klasse.'

En god leg

Derfor delte han et opslag på sin Instagram-profil torsdag aften. Her kom han med et 'brøl' ifølge ham selv.

- Jeg gider ikke pege fingre ad nogle, og jeg synes, Skørping Skole har håndteret det her rigtig fint, men jeg havde brug for at få fortalt, at jeg synes, det er en ærgerlig udvikling, forklarer han.

I hjemmet i Skørping er makeup ikke bandlyst eller farliggjort. Tværtimod.

- Det er jo en dejlig leg, når far har tømmermænd og gerne vil ligge på sofaen. Så kan de komme alt muligt i hovedet på mig, men makeup bliver brugt som en leg hos os, det er ikke noget, man skal have på, inden man tager i skole, påpeger han.

- Det er bedre at hente et barn, der er smurt ind i mudder end en, hvor der er noget mascara, der løber, understreger han afslutningsvist.


Foto: Frederikshavn Kommune

Byråd lander budget: Havns milliardgæld må ikke gå ud over velfærd

Et flertal i byrådet i Frederikshavn Kommune har indgået en budgetaftale for de kommende år.

Et flertal af byrådsmedlemmerne i Frederikshavn Kommune er med i den budgetaftale, der fastlægger rammerne for kommunens økonomi i de kommende år. Venstre står uden for aftalen.

Det oplyser borgmester Birgit Stenbak Hansen (S) fredag i en pressemeddelelse.

- Dette budget handler ikke om, hvilke partier, der har fået hvad. Dette budget handler om, at vi sammen tager ansvar for og samarbejder i forligskredsen om noget så vigtigt som et kommunalt budget, som berører borgere, ansatte, virksomheder - ja alle der har tilknytning til vores kommune, skriver forligskredsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi tager opgaven på os og læner os ind mod hinanden. Det har vi gjort her i respekt for opgaven.

Frederikshavn Kommune er udfordret økonomisk af den krise, Frederikshavn Havn befinder sig i.

Overtog milliardgæld

15. maj overtog kommunen i billedlig forstand nøglerne til havnen, da Frederikshavn Havn gik fra at være kommunal selvstyrehavn til udelukkende at være en kommunal havn. Dermed overtog Frederikshavn Kommune også havnens milliardgæld.

- Der er sat penge af til at betale renter og afdrag på Frederikshavn Havn. Budgettet indeholder en tilpasning af de kommunale anlægsprojekter, således udfordringen med Frederikshavn Havn ikke kommer til at påvirke den borgernære velfærd direkte, hvilket parterne er enige om er afgørende, skriver forligskredsen bag budgettet.

Frederikshavn Kommune tilfører i den nye budgetaftale næsten 28 millioner kroner om året til den borgernære velfærd, og så bliver der lagt 23 millioner kroner i kommunekassen som reserve til uforudsete udgifter.

- Vi har efter bedste evne sammen lavet et budget, der opfylder, hvad vi fandt muligt på kerneopgaverne med vores økonomiske vilkår, skriver forligskredsen i pressemeddelelsen.


Brødre får mange års fængsel for menneskehandel og narkosmugling

En 30-årig mand, Jesper Rasmussen, og mandens 46-årige bror, Lars Rasmussen er netop blevet dømt ved Retten i Aalborg i en ganske spektakulær sag. De tilstod begge anklagerne imod sig.

Her er den 30-årige mand, Jesper Rasmussen, blevet idømt fængsel i 11 år for blandt andet indsmugling og opbevaring af omtrent 131,5 kilo amfetamin. Her var det 10. april i år, at politiet slog til mod et værksted og dækdepot, hvor de store mængder amfetamin blev fundet.

- Han erkendte, at han havde hentet de store mængder i Tyskland i marts. Han var blevet presset til det, da han havde en stor gæld, forklarede han. Den vil blive slettet, hvis han hentede det. Og så skulle han så hurtigt videreoverdrage det. Men det kunne han så ikke alligevel, siger specialanklager Kim K. Kristensen.

Desuden blev han dømt for at videreoverdrage ni kilo amfetamin - et kilo til broren og otte kilo til en anden, som han ikke ville fortælle om.

Samtidig har mandens bror på 46 år, Lars Rasmussen, fået otte års fængsel for besiddelse af 46,7 kilo amfetamin og menneskehandel af en kvinde.

- Han havde tilknytning til værkstedet, hvor der blev opbevaret de cirka 46 kilo amfetamin, og han accepterede, at det var der. Han erkendte dog også at have solgt et kilo amfetamin, siger anklageren.

Den 46-årige mand skulle også have presset en kvinde igennem fem år og modtog trusler mod.

- Det er helt tilbage fra 2019 og frem til januar i år, at han har presset kvinden. Han forklarede, at han havde mødt hende på en Facebook-gruppe og havde endt med at låne hende penge. De penge ville han gerne have tilbage, fortæller Kim K. Kristensen og fortsætter:

- Så han ville lade hende blive i prostitution og have hende til at sælge billeder og videoer af sig selv, hvor han skulle modtage nogle penge. Samtidig var der dødstrusler mod hende, hvor han også truede hende med at skære hendes ører af. Så det var nogle ret grove trusler.

Nu skal de to brødre fortsætte deres varetægtsfængsling, indtil der er gjort klar til, at de skal afsone dommen.


Foto: Ben Reed

Seksdobbelt verdensmester indstiller karrieren

Den seksdobbelte verdensmester Casper Steinfath lægger SUP-brættet på hylden.

Han har som 31-årig allerede seks VM-titlen i stand up paddle (SUP) på cv'et, men det bliver maksimalt til én titel mere for thyboen Casper Steinfath. Han indstiller nemlig sin karriere efter VM i København, som finder sted fra 16. til 22. september.

Det oplyser han fredag i en pressemeddelelse.

- Det bliver meget følelsesladet at krydse den sidste mållinje og uddele highfives til mine venner i sporten, men jeg glæder mig også til at fokusere på andre ting i mit liv efter en lang og også lidt usandsynlig karriere, for sporten eksisterede nærmest ikke, da jeg startede, siger Casper Steinfath.

Det er Danmarks mest succesfulde SUP-surfer nogensinde, der takker af, når Casper Steinfath har gennemført sin sidste konkurrence torsdag 19. september.

Har overvejet karrierestop længe

Casper Steinfath fra Klitmøller har vundet VM-guld seks gange, adskillige andre VM-medaljer, og så har han krydset Skagerrak mellem Danmark og Norge på sit bræt samt padlet Danmark Rundt.

Steinfath vandt sin seneste VM-titel i 2019 og overvejede efterfølgende at indstille sin karriere. Det blev dog udskudt, fordi corona-pandemien brød ud.

- For mig er det vigtige at sætte et symbolsk punktum, for jeg har elsket min karriere i sporten, og jeg vil gerne sige ordentligt farvel til den kompetitive del af den sport, jeg har brugt halvdelen af mit liv på. I 2020 kom corona mig i forkøbet, men jeg synes, at et VM på dansk jord er det perfekte punktum for min karriere, siger thyboen.

Ud over de mange VM-medaljer blev Casper Steinfath også hædret med titlen som Årets Thybo i 2018.


Foto:

Kunderne klager over lange leveringstider - nu beklager direktør

Der er en god forklaring på, at nogle kunder hos det nordjyske onlineapotek Med24 har måttet vente længe på deres varer.

Kombinationen af mange ordrer og flytningen til et nyt lager, hvor robotter står for at pakke varerne, har været hård kost for det nordjyske onlineapotek Med24, der har hjemme i Løkken.

- As we speak er vi ved at lægge de første varer ind på vores robotlager, som vi går i luften med i dag. Processen med at flytte til et nyt lager er svær - og også sværere, end vi troede - så det har desværre gjort, at der er kommet lange leveringstider, siger direktør og ejer Nils Træholt fra Med24 til TV2 Nord og tilføjer:

- Vi kæmper og kæmper, men det er desværre virkeligheden.

Ifølge direktøren har problemerne med at levere hurtigt stået på i de seneste 14 dage. TV2 Nord har fået henvendelser fra flere kunder, der har måttet vente længe på deres varer, og på anmeldelsessiden Trustpilot har Med24 fået flere dårlige anmeldelser på grund af lang leveringstid.

- Det har givet søvnløse nætter. Det påvirker hele virksomheden, og alle, der ikke har en kritisk opgave står ude på lageret og hjælper til, siger Nils Træholt.

'En investering i fremtiden'

Han ærgrer sig over, at de logistiske udfordringer har været større end forventet:

- Det værste er, når det går ud over kunderne. Desværre har vi ikke kunnet forhindre, at det er sket, og det er dybt, dybt beklageligt, siger direktøren, som håber, at leveringstiden bliver bragt ned i løbet af den kommende uge.

Med24 er en af de første virksomheder i Norden, der tager de nye lagerrobotter i brug. Der er tale om 30 robotter, som fremover skal pakke de ordrer, kunderne sammensætter ud fra virksomhedens 28.000 forskellige varenumre.

- Det er en investering i fremtiden for, at vi fremadrettet kan sikre lynhurtig levering til alle vores kunder, så det er et nødvendigt unde, vi har været nødt til at tage med, siger Nils Træholt.

TV2 Nord har tidligere lavet indslag om de nye lagerrobotter. Se det her: