LIGE NU:

Reden i Aalborg advarer mod sugardating: Piger ender i prostitution

Unge, nordjyske kvinder benytter sig af sugardating for at få penge eller dyre ting til gengæld for seksuelle ydelser. Reden i Aalborg advarer nu mod det voksende fænomen, der kan have alvorlige konsekvenser.

Dyre middage, hoteller og tøj.

Sugardating kan måske virke glamourøst og lidt sjovt og spændende, når man første gang hører om det og for eksempel har set den populære DR-serie om sugardateren Gina Jaqueline.

Men det image skal der laves om på, for sugardating er bestemt ikke sjovt og spændende. Især ikke når man har set de fysiske, psykiske og sociale konsekvenser af, at helt unge piger bytter deres selskab for materielle goder.

- Sugardating er et voksende og bekymrende fænomen, som vi bør give noget fokus for at få romantiseringen og det luksuriøse ud af. For det er i hvert fald ikke det, dem jeg har snakket med, har fået ud af det, fortæller Jeanette Kaastrup, der er leder af Reden i Aalborg, som hjælper folk, der har solgt seksuelle ydelser.

Glamourøst image

Også i Aalborg Kommune er man opmærksom på, at sugardating kan have fået et glamourøst image, som skal laves om.

- Der kan godt være en tendens i, at man, når man ser tv-programmer, måske synes, at det her er helt i orden, og det ikke er i prostitutionspalletten, men det er det, og derfor er det vigtigt, at vi holder fokus på det, for ellers får vi nogle unge piger, der kommer til at mistrives, siger Mai-Britt Iversen (S), der er rådmand i Familie- og beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg.

Blandt konsekvenserne af sugardating nævner Jeanette Kaastrup fra Reden i Aalborg bl.a. angst, lavt selvværd og selvtillid, paranoia, og at pigen trækker sig fra sociale fællesskaber, isolerer sig og bliver ensom.

De fysiske konsekvenser kan være kønssygdomme og skader i hofter og knæ.

Farlig afhængighed

Hos Reden i Aalborg har de også set flere eksempler på, at unge piger er begyndt på sugardating og så senere er endt i prostitution. 

- Det, der er så farligt, er den afhængighed, der kan opstå i kølvandet på sugardating, hvor de unge kvinder har svært ved at stoppe igen, siger Jeanette Kaastrup.

Reden skelner da heller ikke mellem sugardating og prostitution.

- For os er det prostitution at sælge seksuelle ydelser, uanset om det er for penge eller de materielle goder, der ofte er tale om i sugardating, siger Jeanette Kaastrup.

Har du erfaringer med sugardating - på godt eller ondt? Er du - eller har du været - sugarbaby eller sugardaddy? Så vil vi gerne høre din historie. Send en mail til journalist Per Harder eller journalist Louise Lyck Dreehsen. (peha@tv2nord.dk og lodr@tv2nord.dk)

Hvad er sugardating?

 

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

Til forsiden

Til forsiden