Seneste nyt:

Casper har padlet Danmark rundt - nu tager han hul på sidste etape

Nordjyske Casper Steinfath ser onsdag ud til at gennemføre sit vilde projekt, hvor han har tilbagelagt over 1400 kilometer på sit paddleboard.

Det var et vildt projekt, thyboen Casper Steinfath kastede sig ud i, da han i begyndelsen af april begav sig afsted på en over 1400 kilometer lang tur på sit paddleboard.

Målet var at padle Danmark rundt. En tur, Casper Steinfath regnede med at kunne tilbagelægge på mellem 40 og 50 dage.

53 dage efter, at de første padletag blev taget 2. april, tager surferen fra Klitmøller onsdag hul på sidste etape af den lange tur. Finalen bliver en 70 kilometer lang etape fra Fjaltring til Klitmøller, hvor han bliver skudt frem af en hård vind fra syd på otte til 10 sekundmeter.

- Det bliver en vild kulmination på et vildt projekt. Jeg har en kraftig medvind hele dagen i store bølger, færger og en hær af høfder, som jeg skal kæmpe med. Men jeg giver alt, hvad jeg har, siger Casper Steinfath, der i medvinden forventer at padle med en hastighed på otte kilometer i timen.

- Udkørt som et gammelt bilvrag

Hvis Casper Steinfath ikke når i mål onsdag aften, vil en vestlig kuling holde ham på land i fem til seks dage. Den sidste etape er den tredjelængste på turen kun overgået af krydset over Storebælt på 79 kilometer og turen fra Møn til Femø på 73 kilometer.

Det var ikke meningen, at den sidste dag skulle være en lang, hård etape. Men de lange dage fra Højer Sluse til Fjaltring i Vestjylland har sat sine spor, og der var ikke mange kræfter at gøre med, da Casper Steinfath tirsdag morgen stod op.

- Jeg var udkørt som et gammelt bilvrag. Jeg har kørt mig selv hårdt de seneste dage, så med udsigt til en fantastisk onsdag, besluttede jeg mig for at slappe af og genopbygge energi og kræfter, siger han.

Hvis Casper Steinfath når Klitmøller, har han padlet knap 1.450 kilometer og sammenlagt stået på sit SUP-board i, hvad der svarer til halvanden uge. Han håber på at nå til Klitmøller onsdag aften ved 18-tiden.

Den sidste etape kan følges her.