Den nordjyske badmintonspiller Christinna Petersen og makkeren Kamilla Rytter ved nu, hvem de skal damedouble mod.

Dansk damedouble undgår verdens bedste: Her er vejen til OL-finalen

Danmarks sidste OL-håb på doublesiden, Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl, skal i kvartfinalen møde et koreansk par.

I samarbejde med tv2.dk

Søndag eftermiddag var der lodtrækning til OL-kvartfinalen i damedouble. Her blev damedoublerne placeret, så man nu kender hele knockoutfasen.

For det danske par blev det en godkendt lodtrækning. Det fungerede sådan, at de fire 1'ere blev trukket ud mod en 2'er fra puljen, hvor Pedersen og Rytter Juhl altså var blandt 2'erne.

Heldigvis undgik danskerne de førsteseedede japanere Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi. Til gengæld kan de se frem til et møde med koreanske Ye Na Chang og So Hee Lee.

- Det var et af de par, som jeg gerne ville have, de skulle trække. De har ikke slået dem, men de viste mod det andet koreanske par, at de har spillet til at gøre det. Det er ualmindelig vigtigt, de undgik japanerne, for så havde en OL-semifinale været langt væk, siger TV 2 SPORT's badmintonekspert Jim Laugesen.

Den danske damedouble ligger nummer seks på verdensranglisten, og de koreanske modstandere ligger nummer ni. Alligevel er det altså parret fra Korea, der er foran 2-0 i indbyrdes opgør - det seneste tilbage i november 2015. 

Her er lodtrækningen for damedouble Foto: Screendump

Danskerne spillede sig til en plads i OL-kvartfinalen med to sejre i puljen, og de gik videre på pointscore, efter tre par stod helt lige. Og det scenarie bør være til fordel for Pedersen og Rytter Juhl, det vurderer Jim Laugesen.

- De har været så langt ude, at de næsten havde pakket tasken hjem fra Rio, men viste i går med storspil og en hjælpende hånd fra det amerikanske par, at de stadig hører til i turneringen. Forhåbentlig spiller de efter, at de nu har fået en ny chance. De kan spille helt frit.

- Med Kamilla Rytter Juhls storspil i går og en Christinna Pedersen der nærmer sig niveau, så kan alt lade sig gøre, siger Jim Laugesen.

Hvis danskerne vinder sin kvartfinale, møder de enten andenseede Tang/Yu fra Kina eller tredjeseedede Maheswari/Polii fra Indonesien i OL-semifinalen.

I samarbejde med tv2.dk