Kulturmødet på Mors er klar med ambitiøst program
Foto: Pressefotos / Kulturmødet Mors
Clement Kjærsgaard, Hugorm med forsanger Simon Kvamm og Ane Cortzen er nogle af dem, gæsterne kan opleve til Kulturmødet 2022.
Efter to år i skyggen af corona er Kulturmødet tilbage med tre dages kunst, kultur og musik. Uden restriktioner og krav om billet.
På Mors bor der cirka 20.000 mennesker.
Men til august rammer omkring 30.000 besøgende Kulturmødet, der løber af stablen på øen i Limfjorden.
- Det bliver tre fantastiske dage på Mors, siger Trine Bang, der er direktør for Kulturmødet, i en pressemeddelelse.
Alle er inviteret med.
Trine Bang, direktør for Kulturmødet
Gensynet bliver med, hvad de selv beskriver som, et "højaktuelt program", hvor gæsterne kan se frem til mere end 500 arrangementer med musik, debatter og samtaler.
- Kulturmødet er Danmarks samlingssted for samtalen om kunst og kultur. Det er her vi mødes til inspiration, og alle er inviteret med.
Kendte stemmer og ansigter
Det er ikke hvem som helst, der lægger vejen forbi Mors til sommer.
Blandt andet er Svend Brinkmann et af navnene på programmet. Psykologiprofessoren er også forfatter til en lang række bøger, blandt andet bestselleren "Vi er det liv vi lever". Måske kender du ham også fra Instagram, hvor han deler vise ord med sine 118 tusinde følgere.
På Kulturmødet skal han sætte WHO på briksen i en samtale om, hvordan kunst og kultur hjælper modtagelsen af Ukrainske flygtninge i Polen.
Du kan også blive klogere på historien, når Rane Willerslev insisterer på, at vi skal kende vores fortid, for at kunne udvikle os til fremtiden.
Han er professor i social antropologi, museumsdirektør på Nationalmuseet og forfatter bag flere bøger - ligesom han også deler sin historie fra Sibirien i DR-podcasten "Fire patroner på lommen".
Derudover finder blandt andet Clement Kjærsgaard, Ane Cortzen og Adam Holm også frem til scenen, hvor de skal facilitere de mange paneldebatter og samtaler.
Den nye generation
Kulturmødet fortæller, at de også har "et stort bankende hjerte for næste generation".
Derfor åbner et helt nyt ungeområde i samarbejde med UngKult, som skaber kulturelle projekter for unge, af unge.
- Vi vil så kunstneriske frø i næste generation og være med til bringe endnu flere stemmer ind i den nationale kulturdebat. Derfor er det helt afgørende for Kulturmødet at gå forrest, når det handler om at give plads til børn og unge i programmet, siger direktør for Kulturmødet, Trine Bang.
Der vil være åbningsdebat med spot på ”stærke ungefællesskaber, der rykker”, et ambitiøst musikprogram med bl.a. Zar Paulo, Fäbrak og Guldimund, samt en debat de danske ungdomspartier.
I den anden ende af kultur-spektret afdeling er en lang række komikere også klar til at gå på scenen med en mikrofon i hånden.
Musik og kunst til folket
Kulturmødet er udvidet til og med lørdag aften, og det betyder, at der er blevet plads til flere anderledes oplevelser.
Blandt andet er der særlige musikalske mash-ups.
Her går Steffen Brandt fra TV-2 på scenen med strygerensemblet Who Killed Bambi, mens operasangeren Andrea Pellegrini optræder sammen med Jacob Binzer fra DAD.
Der er også store folkelige koncerter med Hugorm og Katinka Band.
Derudover kan gæsterne også se kunsten udfolde sig på Kulturmødet.
Danske Filminstruktører viser en perlerække af cinematiske dokumentarfilm og SMK Thy kommer med kunstnerduoen Astrup & Bordorff. For første gang kommer Grønlands Nationalteater også på besøg.
- I selskab med kunstnere, forskere og tænkere sætter vi ord på nogle af de samtaler, der kan være komplekse - og nogle gange svære – at have med hinanden. Det er præcis det kunsten kan, og jeg glæder mig over et program, der kan gøre os klogere i fællesskab, understreger Trine Bang.
Kulturmødet løber af stablen fra den 25.-27. august. Det fulde program kan ses her.