Ny bronzevinder i Thy: Lisbeth tager medalje for sin fysikundervisning

Gymnasielærer fra Thisted får mandag en medalje for sit arbejde med at gøre naturvidenskaben elsket af unge.

Normalt er det sportsfolk og dygtige atleter, som får en bronzemedalje om halsen.

Men i Thy har en gymansielærer fået netop det for sit arbejde som kemi- og fysiklærer på Thisted Gymnasium.

- Hun får sat naturvidenskaben på dagsordenen, og det er ikke nemt iblandt unge, siger rektoren på Thisted Gymnasium, Søren Christensen.

Og det var noget af en overraskelse, da Selskabet for Naturlærens Udbredelse ringede Lisbeth Gregersen op.

- Jeg anede ikke, jeg var indstillet, så det kom noget bag på mig, at jeg havde vundet en medalje, fortæller hun med et grin, før hun i aften skal til København for at modtage hæderen.

Gør naturvidenskaben populær

Rektor på Thisted Gymnasium, Søren Christensen, har indstillet sin underviser Lisbeth, fordi hun - og de andre naturfaglige undervisere - har sat flere projekter i søen, for at få unge til at vælge den naturfaglige linje på skolen.

Blandt andet har hun været med til at etablere et laboratorium i skolens hytte i Nationalpark Thy, så noget af den naturvidenskabelige undervisning kunne flytte ud i naturen. Hun har været med til at øge fokus på naturvidenskabelige fag i brobygningen mellem folkeskolen og gymnasiet, og er tovholder på projektet ”Unge forskere”, som er en naturvidenskabelig talentkonkurrence for unge i hele landet.

- Jeg er jo megastolt over, at hun har fået den - det er jo en stor anerkendelse. Jeg har nogle fantastisk dygtige lærer, og de har løftet naturvidenskaben, siger han.

Han fortæller, at tendensen er, at unge vælger samfundsvidenskabelige linjer på gymnasiet - men i Thisted vælger flere naturvidenskabelige og sproglige linjer.

I det daglige kan fysiklæreren Lisbeth Gregersen også mærke, at eleverne rykker sig med den anderledes undervisning i Thisted.

- Når de eksempelvis er med i "Unge forskere", det gør noget ved dem, som er svært at gøre i den almindelige undervisning. De får lov at fordybe sig i noget, som man selv vælger. Det gør ofte, at de går de ekstra meter, end de ellers ville gøre, fortæller hun.

Bronzemedalje i lærergerning

Mandag aften rejser Lisbeth Gregersen og rektor Søren Christensen mod København.

Her skal fysiklæreren hædres med en bronzemedalje på Københavns Universitet.

- Det er jo ikke det, man forbinder med mit felt normalt, så det er lidt mærkeligt, siger Lisbeth Gregersen.

- Men det gør noget, at det ikke bare er noget, man får at vide, men at vi har en fysisk ting, som minder om, at det, vi gør, er godt. Vi synes selv, det er godt, men at andre også siger ”det er fandme godt" - det betyder meget, siger hun. 


Seneste nyt

fra Nordjylland