LIGE NU:

Politikere siger ja til radiomast på øens højeste punkt

En 17 meter høj antenne vil ikke ødelægge den flotte natur ved Salgjerhøj, mener Morsøs teknik- og miljøudvalg.

Politikerne i Morsøs teknik- og miljøudvalg besluttede onsdag at give Radio Limfjord lov til at rejse en 17 meter høj antennemast på Salgjerhøj, der med sine 89 meter er det højeste punkt på Mors.

Planerne har mødt stor modstand fra blandt andre Flade Beboerforening, Danmarks Naturfredningsforening og Museum Thy. Salgjerhøj, der blev fredet i 1966, byder på en fantastisk udsigt over Mors, Thy og langt ud i Limfjorden, og modstanderne mener, at området bør holdes fri for teknisk udstyr.

Alligevel tøvede udvalget ikke med at give grønt lys til ansøgningen. Alle medlemmer stemte for undtagen socialdemokraten Jakob Kortbæk, der undlod at stemme.

- Vi synes alle, at der er en fantastisk flot natur på Salgjerhøj, men vi mener ikke, at masten vil ødelægge området, siger udvalgets formand, Meiner Nørgaard (DF) til tvmidtvest.dk.

quote Vi synes alle, at der er en fantastisk flot natur på Salgjerhøj, men vi mener ikke, at masten vil ødelægge området.

- Udvalgsformand Meiner Nørgaard, Dansk Folkeparti

- Der er en mast i forvejen

Formanden peger på, at Radio Limfjord i forvejen har en mast på Salgjerhøj. Den står i en gammel luftmeldepost, og det er så meningen, at den skal rives ned, inden den nye mast kommer op.

- Der er altså en mast i forvejen. Nu kommer der så en, der er lige så høj, men smallere og dermed syner af mindre i landskabet. Det har også spillet ind i vores afgørelse, at Fredningsnævnet, der normalt er meget restriktiv, har sagt god for den nye mast, siger Meiner Nørgaard.

Står det til kritikerne skal der dog hverken være sendemast eller luftmeldetårn på højen. De peger på, at Salgjerhøj er fredet, og at kommunen har gjort et stort stykke arbejde for at fælde træer og buske for at sikre den unikke udsigt over Limfjordslandskabet.

Med beslutningen i teknik- og miljøudvalget er sagen nu slut for politikerne i Morsø Kommune. Den skal ikke behandles i byrådet. Modstanderne har dog mulighed for at klage over kommunens afgørelse til Natur- og Miljøklagenævnet.