LIGE NU:

Privatfest udviklede sig voldeligt: Nu er tre unge dømt for grov vold

Efter en privatfest på Mors i oktober udviklede sig voldeligt er tre unge mænd nu blevet dømt for grov vold.

Tirsdag blev tre mænd dømt for en sag om grov vold på Mors den 16. oktober. Det var en privatfest, der udviklede sig voldeligt og endte med, at fem personer i alderen 15-20 år blev varetægtsfængslet.

De tre af dem er nu blevet dømt efter hændelsen, som indebar vold uden våben i form af slag og spark primært mod hovedet, fortæller anklager Ida Koldste. De dømte har hele tiden nægtet sig skyldige og har sagt, at volden skete i selvforsvar.

Udfaldet af dagens domsafsigelse er blevet, at 19-årige Rasmus Strand Grandjean skal et år i fængsel, 21-årige Daniel Såby Pedersen får et år og tre måneders fængsel, mens en 16-årig mand er blevet idømt en ungdomssanktion.

- Strafudmålingen er altid vanskelig, når det drejer sig om flere i forening, og den forurettede har fået skader. Så det er en konkret vurdering og en straf, retten har fundet passende, og jeg er umiddelbart godt tilfreds, siger Ida Koldste.

Lettede over at komme hjem til jul

Der var grundlovsforhør den 17. oktober, og efterfølgende blev der ikke fundet begrundet mistanke om, at to af de fem anholdte var skyldige, og de blev derfor løsladt igen den 23. oktober.

Dommen blev tirsdag afsagt uden retsmøde, og Ida Koldste måtte derfor ringe ind for at få at vide, hvad det endte med, men må vente til efter dommen er skrevet med at få den konkrete begrundelse, fortæller anklageren.

Ida Koldste kunne altså løslade de unge mænd efter et møde mandag. Hun er ret sikker på, at de dømte er glade for, at de kan nå at fejre jul med deres familier.

- Lige nu er de bare lettede over at kunne komme hjem til jul. De var i hvert fald glade i går, da jeg løslod dem, siger hun.

De dømte har nu 14 dage til at anke dommen.

Den forurettede er idømt 30 dages betinget fængsel og udvisning for simpel vold, da han ikke er dansk statsborger.