LIGE NU:

Surfer blev reddet, men politiet fik sent besked

En større redningsaktion blev sat i gang, da en surfer tilsyneladende forsvandt tidligere i dag. Men han var allerede i sikkerhed.

To timer og 30 minutter.

Så længe ledte politiet og forsvaret efter en surfer, som tidligere var blevet set i problemer godt 500 meter fra kysten.

- En person fra stranden havde set en kitesurfer vælte om kuld og havde så rettet henvendelse til andre kitere i området. Den ene kiter ser så en mand i vandet uden bræt, men manden bliver væk fra hende, siger indsatsleder Carsten Brøgger om, hvordan eftersøgningen startede. 

Da de ikke kunne finde manden i vandet, startede de en stor eftersøgning med helikopter.

- Vi finder ingen personer derude, og der går noget tid, og så får vi en anmeldelse fra nogle andre borgere om, at de har hjulpet en person ind. De har ikke rigtigt haft kontakt, men der er tale om en dansker, fortæller Carsten Brøgger.

Glad for hjælpen

Carsten Brøgger har en klar opfordring til alle i fremtiden.

- Opfordringen herfra skal være, at hvis man har været i nød og har haft brug for hjælp og er kommet i sikkerhed igen, så ring lige til politiet, så vi ikke skal sætte det helt store i værk, siger han.

Samtidigt er han glad for, at der var en, der kunne hjælpe den nødstedte surfer, da det gik galt.

- Vi er glade for hans hjælp, og vi er også glade for, at han kontaktede os, da han så, at vi var ude. Folk skal tit lige se helikopteren, før de ved det. Det er tit det, der får folk til at reagere, forklarer indsatslederen. 

Carsten Brøgger er glad for, at der var nogen til at hjælpe surferen, da det gik galt.
Carsten Brøgger er glad for, at der var nogen til at hjælpe surferen, da det gik galt.
Foto: Kristian Brønsbæk TV MIDTVEST