LIGE NU:

Sydens sol skiftet ud med sommerhus i Sydthy: - Det er dejligt med et fristed

Mange danskere investerer i sommerhuse i denne tid. For Tine Lange fra Gjellerup satte corona skub i lysten til at købe et lille sommerhus, der skal være et samlingssted for hele familien.

Tine Lange og hendes mand fra Gjellerup ved Herning havde set frem til en sommer i sydens sol.

Rejseplanerne var endnu ikke helt på plads, da coronakrisen brød ud, men pengene var sat til side til en god ferie i udlandet.

Med corona ude i verden var sommerferie herhjemme i Danmark med familien dog pludselig mere attraktiv. Sydens sol blev erstattet med en sommerhusdrøm.

- Vi er kommet i den situation, at alle børnene er flyttet hjemmefra, og det første barnebarn er kommet til verden. Vi synes, at det der med at være sammen er vigtigt, siger Tine Lange.

Hun og hendes mand tænkte, at et sommerhus kunne være godt med et samlingssted for den voksende familie.

Tandbørsten kan blive stående

Efter at have besøgt en kollegas sommerhus i Sydthy var de klar til at slå til på et sommerhus i samme område.

- Vi købte et sommerhus for 585.000 kroner, så det var et godt køb, siger Tine Lange, der nu kan kalde sig ejer af et mindre sommerhus med røde mursten i Draget i Sydthy.

Den billige pris gør, at familien ikke er så økonomisk bundet af huskøbet, og at de ikke behøver at leje sommerhuset ud gennem et udlejningsbureau.

- Det er dejligt med et fristed, hvor tandbørsten kan hænge der hele tiden, og vi kan gøre det, vi har lyst til, fortæller hun.

Boligøkonom: Corona har sat skub i sommerhusdrømme

En ny analyse fra Arbejdernes Landsbank baseret på tal fra Boligsiden viser, at Tine Lange og hendes mand langt fra er de eneste, der har fået smag for sommerhuskøb under coronaperioden.

En tredjedel af danskerne forventer at skulle holde mere sommerferie herhjemme de kommende år, viser undersøgelsen også.

 
 
Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

- Der har coronakrisen været med til at give et sidste skub for rigtig mange, som havde drømmen om at købe et sommerhus, fortæller boligøkonom Anders Overvad fra Arbejdernes Landsbank.

Det har gjort, at sommerhussalget generelt ligger 50 procent højere i coronamånederne sammenlignet med sidste år. Og kigger man på de allerbilligste sommerhuse, så er salget hele 80 procent over.

- Der er flere der kan være med, når vi snakker sommerhuse til én million kroner, end hvis vi kigger på mange af de steder, der ligger i Nordsjælland, hvor sommerhusene hurtigt kan komme op på et par millioner kroner, siger boligøkonomen.

Det er en stor finansiel belastning for en familie at købe et sommerhus, forklarer han. Derfor ser vælger de fleste et billigt alternativ, som det også er nemmere at få banken til at låne penge til.