Flere døde fisk er blevet fundet i en sø ved Store Vildmose, forgiftet med den farlige skadedyrsgift carbofuran. Nu er jagt- og fiskeriforbuddet ophævet fra området. Foto: Bettina Pohle, MST Nordjylland/Miljøstyrelsen / Scanpix (Arkivfoto)

Store Vildmose er igen åben for jagt og fiskeri

Området omkring den forgiftede sø i Store Vildmose er igen åben for jagt og fiskeri, efter flere målinger har vist meget små koncentrationer af gift.

Det er igen muligt at tage på jagt- eller fisketur i Store Vildmose i Brønderslev Kommune, efter Fødevarestyrelsen har gjort det muligt at færdes i området. 

Der har ellers været jagt- og fiskeriforbud i Store Vildmose siden den 31. august, fordi der blev fundet carbofuran, en yderst farlig skadedyrsgift, i søen i området. 

- Forbuddet er fjernet på baggrund af målingsresultater, der viser, at koncentrationerne af gift er så lave, at det kan tillades at jage eller fiske i området, siger Anders Tommerup, natursagsbehandler i Brønderslev Kommune.

Læs også Ekstremt farlig nervegift smurt på fisk for at dræbe rovdyr

Der står stadig flere advarselsskilte ude i området i Store Vildmose, men de bliver også snart fjernet, fortæller Anders Tommerup. 

Flere døde fisk blev fundet i søen tæt på Birkelse Hovedgård i slutningen af august, forgiftede med det farlige carbofuran. Fødevarestyrelsen vurderer, at fiskene er blevet forgiftede og sat ud i søen for at dræbe områdets rovfugle.

Læs også Rester af nervegift fundet i søen i Store Vildmose

Politiet efterforsker sagen, men er endnu ikke kommet på sporet af en eventuel gerningsmand.