Falske penge i omløb: Politiet med særlig opfordring

Nordjyllands Politi frygter, at flere bliver ofre for svindlen.

Flere nordjyder har de seneste par uger fundet falske penge i et sådant omfang, at Nordjyllands Politi har efterforsket hele ni anmeldelser. 

Det oplyser politiet selv i en pressemeddelelse.

Alle pengene er indløst som betaling i forskellige butikker - alle beliggende i Vesthimmerland. Der har været seks tilfælde i butikker i Aars, mens der har været to i Farsø – samt én i Ranum.

Det oplyser politikommissær Mikkel Brügmann ved Nordjyllands Politi.

Har gjort sig umage

Vedkommende, som skulle have startet sit eget hjemmetrykkeri, har ganske vidst gjort sig umage. For ligheden er skræmmende, beretter politikommissæren om.

- Sedlerne er ved første øjekast meget vellignende. Det kan komme bag på nogen, så jeg kan godt forstå, at der kan være nogle, der er blevet overrumplet, siger politikommissæren.

Det kan være svært at skelne mellem ægte og falsk, men alligevel er der mangler på pengesedlerne, der afslører deres uægthed.

- Nærstuderer man dem, kan man nemlig godt fornemme, at der er tale om en anderledes type af papir – og sedlerne mangler også flere af deres specielle kendetegn. Så det er muligt at spotte svindlen.

Det gør du, hvis du er i tvivl

Politikommissæren opfordrer derfor både borgere og butikker til at udvise særlig opmærksomhed, når man får overdraget pengesedler, særligt en 500-kroneseddel.

- Ligger man aktuelt inde med 500-kronesedler, kan man med fordel kaste et ekstra blik på dem for at verificere deres ægthed, siger politikommissæren.

Frygter flere ofre for svindel

Efterforskningslederen kan ikke kommentere i detaljer på politiets specifikke undersøgelser af de konkrete anmeldelser.

- Men desværre har det ikke indtil videre ført os frem til et gennembrud i efterforskningsarbejdet – hvilket også er en af grundene til, at vi nu går ud og advarer borgerne om det her, så de kan være ekstra opmærksomme, lyder det afslutningsvist fra Mikkel Brügmann.


Seneste nyt

fra Nordjylland