LIGE NU:

50 anmeldelser om høj musik i weekenden: Hans må slå høreapparaterne fra

Nordjyllands Politi tog i løbet af weekenden imod 50 anmeldelser om for høj musik. Selvom de fleste ifølge politiet viser hensyn, når de bliver bedt om det, er det generende for naboerne.

Frisk luft og høj musik hører sig for tiden til, når de unge fester. På grund af det gode vejr og en nedlukket Jomfru Ane Gade søger de unge udenfor.

- Nu har Gaden jo lukket, så vi kan ikke rigtig gå derind. Så må vi jo finde andre steder, vi kan være, siger Sille Liebach, der går i 2.g på HHX i Aalborg,

Det har især i weekenden skabt larm fra fest i både parker, baggårde og på parkeringspladser.

- Det er ikke noget, man lægger mærke til, at man larmer så meget. Selvfølgelig har vi et ansvar, men når der kommer lidt alkohol indenbords og man hygger sig, så glemmer man det, tror jeg, siger Martin Lyngø, der også går i 2.g på HXX i Aalborg.

Unge fra HHX i Aalborg tager ofte i Vestre Fjordpark for at hygge sig i det gode vejr. Især nu, hvor Jomfru Ane Gade er lukket ned.
Unge fra HHX i Aalborg tager ofte i Vestre Fjordpark for at hygge sig i det gode vejr. Især nu, hvor Jomfru Ane Gade er lukket ned.
Foto: Katja Schlaikier

quote Jeg kan høre det meget tydeligt. Specielt når der ikke er ret meget vind. Jeg er heldig, at jeg kan slå høreapparaterne fra, men det er jo ikke alle, der er så tunghøre som mig. De føler sig meget generede af det.

Hans Lodberg, nabo til Østre Anlæg i Aalborg

En af dem, som især i weekenden har måtte lægge øre til høj musik er Hans Lodberg, der bor lige ved siden af Østre Anlæg i Aalborg.

- Jeg kan høre det meget tydeligt. Specielt når der ikke er ret meget vin, siger Hans Lodberg, der til dagligt er pensionist.

Han oplever jævnligt, at unge sidder til langt ud på natten og høre musik i parken, men han har aldrig følt behov for at anmelde det til politiet.

- Jeg er heldig, at jeg kan slå høreapparaterne fra, men det er jo ikke alle, der er så tunghøre som mig. De føler sig meget generede af det, siger han. 

Nordjyllands Politi genkender stigning, men tilskriver den ikke Gaden

Hos Nordjyllands Politi kan man bekræfte, at der har været en stigning i antallet af anmeldelser om musik til ulempe i weekenden. I hele politikredsen har der været 50 anmeldelser, og det er ifølge vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Lasse Kragh på 10 i forhold til ugen weekenden før.

Han tilskriver det vejret og trangen til at komme udenfor. Han oplyser, at halvdelen af de 50 anmeldelser er i Aalborg Kommune, og cirka halvdelen af dem er ude parker, baggårde og parkeringspladser.

- Det giver os lidt mere travlhed på vagtcentralen og for patruljerne. Nogle af henvendelserne kan vi håndtere telefonisk. Andre gange skal vi lige forbi at tale med folk, siger Lasse Kragh.

Den populære festgade – Jomfru Ane Gade – er som bekendt lukket ned, og det betyder, at de nordjyske unge i weekenden har måtte finde andre steder at feste. Det - sammen med det gode vejr – fik flere til at feste udendørs - især i Aalborg-området. I weekenden modtog politiet hele 50 anmeldelser om generende musik.

Selvom stigningen er sket umiddelbart efter nedlukningen af Jomfru Ane Gade kan han ikke sige, at der er en sammenhæng.

- Vi kan godt mærke, at Jomfru Ane Gade er lukket ned, men i forhold til musik til ulempe kan vi ikke tilskrive, at det er derfor, der er en stigning. Det er vejret, der gør det. Nogle vil flytte ud i byens rum, nu da Jomfru Ane Gade er lukket ned, men i forhold til antallet af anmeldelser kan vi ikke se en forbindelse, siger Lasse Kragh.

Opfordring fra nabo og politiet: Vis hensyn

Selvom de unge befinder sig i en særlig situation både med corona og Jomfru Ane Gade, der for tiden er lukket ned, er der ifølge Lasse Kragh ikke ekstra snor til de unge.

quote De skal helt sikkert have lov til at være unge, og de skal også have lov til at hygge sig, men vi skal alle sammen kunne være her, og derfor opfordrer vi til, at man viser hensyn.

Fungerende vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Lasse Kragh

- De skal helt sikkert have lov til at være unge, og de skal også have lov til at hygge sig, men vi skal alle sammen kunne være her, og derfor opfordrer vi til, at man viser hensyn, siger fungerende vicepolitiinspektør Lasse Kragh.

Nabo til Østre Anlæg Hans Lodberg har svært ved at komme i tanke om måder at løse situationen på, da der allerede nu er sat skilte op om, at man ikke må spille høj musik i parken. Men han har alligevel en opfordring:

- Hvis man appellerer til de unge mennesker, viser de som regel samfundssind. Folk skal ikke være bange for dem, men gå hen og sige, at musikken generer dem. Så vil de få en positiv reaktion de fleste steder, lyder det fra Hans Lodberg.

Mogens Jespersen

Borgmestre kritiserer stadionkrav: Halvtomme stadioner for millioner

Rejserestriktioner ændres

play Sommerhusudlejer om rejselempelser: - Det har stor betydning for os

180621 Still Martin Nielsen Spritten

play Direktør for Spritten: - Aalborg Kommune forsøger at presse 5,8 millioner kroner ud af os

40_percent

play Faldskærmskonkurrence forsinkes af dårligt vejr

Mogens Jespersen

Borgmestre kritiserer stadionkrav: Halvtomme stadioner for millioner

Rejserestriktioner ændres

play Sommerhusudlejer om rejselempelser: - Det har stor betydning for os

180621 Still Martin Nielsen Spritten

play Direktør for Spritten: - Aalborg Kommune forsøger at presse 5,8 millioner kroner ud af os

Til forsiden

Til forsiden