Botilbuddet i Vester Hassing er et af de steder, hvor der er konstateret smitte med covid-19. Foto: Per Frank Paulsen

Botilbuddet i Vester Hassing er et af de steder, hvor der er konstateret smitte med covid-19. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Botilbud ramt: Aalborg Kommune konstaterer nye smittetilfælde

Aalborg Kommune har hen over weekenden konstateret tilfælde af smitte med COVID-19 på et bo- samt aktivitetstilbud for mennesker med handicap.

Aalborg Kommune har konstateret smittetilfælde i to separate tilbud for mennesker med handicap, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Der er tale om Botilbuddet i Vester Hassing samt aktivitetstilbuddet Værkstedet i Hammer Bakker.

Botilbuddet

På Botilbuddet i Vester Hassing er en borger samt tre medarbejdere testet positive for COVID-19. Yderligere er tre medarbejdere hjemsendt og seks beboere isoleret i eget hjem, indtil de er testet negative, efter nær kontakt med de smittede. Samtlige ansatte og beboere er sendt til test, og botilbuddet er derfor midlertidigt lukket for besøg, indtil der er svar på alle tests, oplyses der i pressemeddelelsen.

Værkstedet

På aktivitetstilbuddet er en medarbejder samt en borger testet positiv for COVID-19, og tilbuddet er midlertidigt lukket, indtil samtlige medarbejdere og borgere er blevet testet og har modtaget svar.

Læs også Så skete det: Læsø er ramt af coronavirus

En udsat gruppe

- Beboere og brugere i de to tilbud er mennesker, som vi er særligt opmærksomme på at passe ekstra godt på, fordi de er meget udsatte i tilfælde af smitte med coronavirus. Derfor har vi valgt at lukke helt ned midlertidigt, indtil vi har fuldt overblik over de to smitteudbrud, siger Jan Nielsen fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Kommunen har været i kontakt med Styrelsen for Patiensikkerhed, der på nuværende tidpunkt ikke har yderligere anbefalinger for sikkerhedstiltag.