Efter skuddrama og flugt fra gerningsmænd: Skudoffer kørte sig selv på hospitalet

Den 33-årige mand, som søndag blev ramt af skud, formåede efter en bilflugt at køre sig selv på sygehuset til behandling.

Politiet var talstærkt til stede, da der søndag blev affyret skud på åben gade ved højlys dag. Siden er en 20-årig kvinde og to 18-årige mænd blevet anholdt.

Den 33-årige mand, der blev ramt af skud, formåede selv at køre til Sygehus Syd i Aalborg, hvor han nu bliver behandlet for sine skader. Hans tilstand er stabil. 

- Efter skudafgivelsen flygter han (red. den 33-årige) fra stedet, og der bliver han forfulgt af gerningsmanden, som han undviger. Til sidst ender han på sygehuset og søger hjælp der, fortæller Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi. 

Den 33-årige er altså kørt med formentlig to kugler i kroppen. 

Er det ikke ret usædvanligt, at man selv formår at køre på hopitalet, når man er blevet ramt af skud? 

- Det afhænger selvfølgelig meget af, hvordan man er blevet ramt, men det er da bemærkelsesværdigt, at han selv er i stand til at køre til sygehuset, siger Frank Olsen. 


Der er et par skudhuller i BMW'en samt en smadret rude.
Der er et par skudhuller i BMW'en samt en smadret rude.
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Relationer til bandemiljø

Der tre anholdte bliver fremstillet i lukket grundlovsforhør i Retten i Aalborg mandag klokken 14. 

Dørlukningen betyder, at offentligheden og pressens repræsentanter kan høre, hvad de tre mistænkte sigtes for, men derefter ikke har adgang til resten af retsmøderne.

Ifølge Nordjyllands Politi er der formentlig tale om et opgør i Aalborgs kriminelle miljø.

- Vi ved, at de tre unge mennesker har relationer til vores rocker- og bandemiljø i Aalborg, oplyser Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi. 

- Vi kan ikke sige noget om motivet, men meget tyder på, at er en personlig uenighed mellem den forurettede og de to unge mænd. 

Borgere kan føle sig trygge

Der var adskillige patruljer i hele Aalborg og på Vesterbro i særdeleshed efter skuddramaet i går. Selvom skuddene faldt i det offentlige rum, mener vicepolitiinspektøren ikke, at borgere har grund til at frygte, at der sker yderligere. 

- Jeg mener bestemt, at man kan føle sig tryg. Vi tager det meget alvorligt, og jeg kan sagtens forstå, det skaber utryghed. Derfor havde vi patruljer ude for at højne trygheden. I og med at vi nu er klogere, og det tyder på, at det er en isoleret hændelse afgrænset til de mistænkte og den forurettede, så kan folk godt være trygge, siger Frank Olsen. 

Nordjyllands Politi kan endnu ikke sige noget om, hvilket våben, der blev brugt, og hvor det er henne nu. 

- Vi arbejder fortsat hurtigt og konsekvent ud fra de spor, der opstår. Vi afhører vidner og afhører den forurettede og de sigtede, samtidig med at vi indsamler videoer og spor, der skal belyse hændelsesforløbet, slutter Frank Olsen. Seneste nyt

fra Nordjylland