Flot presspil var ikke nok: AaB taber til FCK på hjemmebane

Det var et AaB hold, der konstant pressede FCK i deres opspil, der torsdag aften måtte se sig slået 1-0 på hjemmebane mod ligaens nummer tre FCK.

Det var hverken en særlig køn eller voldsomt fysisk affære, der torsdag aften udspillede sig på Aalborg Portland Park, da AaB på hjemmebane tog imod FCK.

Aalborgenserne udmærkede sig gennem hele kampen ved at spille et flot presspil mod FCK, der gjorde kampen svær for københavnerne, der havde store problemer med at spille sig til chancer på grund af AaB’s fine presspil, der tydeligt stressede københavnerne.

Alligevel var det ikke nok til at holde FCK fra store chancer, der fik scoret kampens eneste mål efter 52 minutters spil på et mål af Carlos Zeca. Derfor må AaB gå fra hjemmebanen med et nederlag på 1-0.

Gode muligheder i starten og slutning af første halvleg

AaB havde ellers mulighed for at få mere end bare et point med fra kampen, da Tom Van Weert efter 11 minutters spil havde en stor chance for at bringe nordjyderne i front. Lige uden for feltet opsnappede Patrick Olsen en dårlig clearing fra FCK’s Karlo Bartolec og spillede Tom Van Weert helt fri med FCK’s keeper Karl-Johan Johnsson, men i stedet for at skyde på mål forsøgte AaB-anføreren at spille Patrick Olsen fri inde på midten. Olsen var dog så presset i situation, at skuddet ikke kunne mere end trillede snært forbi stolpen.

Kort efter fik FCK en god mulighed, da Jens Stage med en lang tværpasning spillede Karlo Bartolec fri for modspillere i højre side af banen. Som tak til Jens Stage sendte Karlo Bartolec et fint indlæg ind i hovedet på Jens Stage, der headede over mål i en situation, hvor AaB-målmand Jacob Rinne var kommet lidt på afveje.

Derefter var der ikke mange chancer i første halvleg, hvor dagens 100-kamps jubilar Jores Okore havde godt styr på FCK’s unge angriber Mohamed Daramy i første halvleg.

FCK fik dog med to minutter tilbage af første halvleg en god mulighed, da den førnævnte Mohamed Daramy spillede Jonas Wind i en god situation på kanten af feltet. Med venstrebenet fik han sendt et fint skud afsted, der undervejs blev rettet af, men i målet klarede Jacob Rinne fint at redde afslutningen.

Mål og parkeret bus i anden halvleg

Fra starten af anden halvleg fortsatte AaB det fine presspil, som de havde vist i første halvleg. Lige lidt hjalp det dog AaB, der efter 52 minutters spil kom bagud.

Pierre Bengtsson slog fra venstre side et indlæg ind i AaB-feltet, som Rasmus Thelander fik clearet ud af feltet, men på kanten af feltet kom en fremadstormende Carlos Zeca først til bolden og med en flad afslutning til venstre for Jacob Rinne i AaB-målet kunne han bringe FCK foran 1-0.

Efter FCK’s scoring valgte de at stille sig meget defensivt ned med fem mand i bagkæden og overladte det meste af initiativet til AaB.

Alligevel var det, efter 0-1 scoringen, FCK, der havde den første store chance. Ti meter uden for feltet blev Jores Okore tacklet, og derefter endte bolden hos Jonas Wind, der spillede Bryan Oviedo fri i venstre side af feltet, men med en stor redning af Jacob Rinne sørgede han for, at AaB ikke kom yderligere bagud.

Mod slutningen af anden halvleg var det mest ophidsende i kampen næsten to indskiftninger. Efter 74 minutter kom Patrick Kristensen på banen til sin sidste hjemmekamp for AaB efter en 15 år lang karriere i AaB, der er hans eneste klub gennem hele karrieren. En karriere, der altså nu slutter.

Med tre minutter tilbage af kampen kom den tidligere AaB-spiller Mikkel Kaufmann på banen til en mindre pibekoncert.

Efter 90 minutter kunne FCK kalde sig sejrherre og tage den lange tur tilbage til hovedstaden med en vigtig sejr i deres håb om at nå andenpladsen i Superligaen.

AaB må med nederlaget indse, at det ikke bliver til mere end en femteplads i dette års Superliga.