Helle blev fyret efter 21 år – nu stortrives hun i sit nye job

Helle Storchs liv tog en drejning, da hun blev fyret fra jobbet som studiesekretær på Aalborg Universitet.

Se ”Når livet tager en drejning” nederst i artiklen eller på TV2 PLAY.

”Eat glitter for breakfast and shine all day”

Citatplakater pryder de pastelfarvede vægge i lejligheden i Aalborg, hvor 48-årige Helle Storch bor med manden Lars og deres 17-årige søn Magnus.

- Jeg elsker citater. Det er vigtigt for mig med de her små statements, siger Helle Storch.

En anden plakat viser noderne til sangen ”Sød musik” af Rasmus Nøhr. En sang, som hun brugte meget, da hun var nede med stress første gang.

Helle Storch

For selvom både Helle og omgivelserne i lejligheden stråler af farver, har livet ikke altid været rosenrødt. Det fortæller hun om i programmet ”Når livet tager en drejning”, som du kan se nederst i artiklen.

Troede, hun skulle være der for evigt

Flere gange har Helles liv taget en drejning - blandt andet da hun i foråret 2019 blev fyret efter 21 år på Aalborg Universitet, hvor hun var studiesekretær.

Et job, hun var rigtig glad for.

- Jeg havde været ansat der i så mange år og var sikker på, at jeg skulle blive der for evigt, så det var en kæmpe omvæltning, siger Helle Storch.

Helle Storch

Hun røg i en fyringsrunde, hvor 30 ud af 150 medarbejdere i afdelingen blev opsagt. Det gjorde ondt.

- Jeg blev virkelig, virkelig såret, og jeg blev faktisk også lidt indebrændt. Men jeg tænkte, at de ikke skulle få mig ned med nakken, siger Helle Storch, der havde et halvt års opsigelse og troligt mødte op på job hver dag i det efterfølgende halve år.

- Nogle dage græd jeg derude, og nogle dage var bedre, men jeg var der, siger hun.

En ny identitet

Det var ikke bare et farvel til kolleger og arbejdsopgaver. For Helle føltes det som om, at lidt af hendes identitet blev revet væk fra hende.

For hvis hun ikke var studiesekretær på Aalborg Universitet – hvad var hun så?

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle, og hvad jeg havde lyst til. Der blev lukket en dør, men pludselig var der så også en masse døre, jeg kunne åbne, siger hun.

I ”Når livet tager en drejning” fortæller Helle Storch om den store sorg, hun og manden Lars oplevede, da Helle fik fem ufrivillige aborter. Det lykkedes dem at få sønnen Magnus, men drømmen om at få flere børn vinkede de farvel til.

Efter fyringen gik der et lys op for Helle Storch. Hun skulle være dagplejemor og bruge sin arbejdstid på børn, som har en stor plads i hendes hjerte.

Helle Storch
Foto: Privatfoto

- Det var ret vildt at mærke efter, hvad jeg havde behov for og lyst til. Vi dansede, fjollede og lavede kreative ting. Alle de der behov, jeg måske ikke havde fået indfriet, siger hun.

Startede bookingbureau

Musikken kom også til at fylde mere og mere i Helle Storchs liv.

Det begyndte, da hun var med til at arrangere musikfestivalen Danmark Dejligst, og senere da hun lavede sin egen festival, Musik på Volden i Klarup.

Helle Storch har blandt andet arrangeret stuekoncerter.
Helle Storch har blandt andet arrangeret stuekoncerter.
Foto: Privatfoto

I 2020 startede hun sit eget bookingbureau, Storch Entertainment, hvor hun hurtigt blev bookingagent for navne som Rasmus Nøhr, Bryan Rice og Jimmy fra Zididada.

- Jeg elsker at arbejde med det. Det er virkelig mit hjertebarn, og det giver mig så meget energi, siger hun.

Receptionist i Skagen

Efter halvandet år som dagplejemor med bookingbureau på sidelinjen kunne Helle Storch dog mærke, at der skulle ske noget andet.

Hun fik et sekretærjob på en sprogskole, men det var ikke det rette match. Det var det til gengæld, da hun efterfølgende blev ansat som receptionist på Ruths Hotel i Gl. Skagen.

Helle Storch

- Jeg elsker det. Det har alt det, som jeg ikke vidste, jeg havde brug for i mit liv. Jeg har skiftende arbejdstider, jeg arbejder i weekenden og om aftenen, og jeg skal arbejde juleaften – men jeg elsker alt ved det, siger hun.

De skæve arbejdstider fungerer fint i kombination med jobbet som bookingagent. Helle Storch kan sagtens finde på at arbejde på bookingbureauet hjemme i stuen i Aalborg fra tidligt om morgenen, for så ved middagstid at sætte kursen mod Skagen og arbejde til sen aften.

Helle Storch har også skrevet en bog om børns følelser.
Helle Storch har også skrevet en bog om børns følelser.

- Jeg har fundet hjem til mig selv i mange henseender. Hverken mit bookingbureau eller jobbet på Ruths Hotel føles som arbejde. Det er to passioner, siger hun.

En ny tilværelse

Selvom det gjorde ondt, og selvom Helle Storch havde lidt af en identitetskrise, da hun blev fyret, ser hun i dag på fyringen med andre øjne.

- Var jeg ikke blevet fyret fra Aalborg Universitet, så havde jeg siddet der stadigvæk. Når jeg tænker tilbage, så kedede jeg mig de sidste fem år derude, siger hun.

- I dag har jeg det fantastisk. Jeg trives, jeg har en ro, og jeg er der, hvor jeg skal være, siger hun.

Se ”Når livet tager en drejning” her:

Fem aborter senere - Når livet tager en drejning (S1:E7)

Seneste nyt

fra Nordjylland