LIGE NU:

Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

Hos butikkerne i det centrale Aalborg er forberedelserne lige nu i fuld gang, frem mod at kunderne fra mandag igen kan handle. Særligt et stort efterslæb i forhold til bytte af julegaver kan gå hen og give travlhed hos butikkerne.

- Det bliver en stor fornøjelse - jeg glæder mig helt vildt.

På mandag den 1. marts kan Klaus Simonsen igen endelig byde kunder indenfor i hans butik i Aalborg, efter at dørene blev lukket kort før jul. 

- Vi har en forventning om at få pænt travlt i den kommende uge, fortæller indehaveren af Bog & idé.

Særligt ombytning af julegaver står sandsynligvis højt på to do-listen hos mange, når butikkerne igen fra mandag kan holde åbent.

quote Normalvis er der en stor pukkel for os d. 27., 28. og 29. december, og den har vi jo ikke haft i år.

Klaus Simonsen, indehader af Bog & idé i Aalborg.

- Normalvis er der en stor pukkel for os den 27., 28. og 29. december, og den har vi jo ikke haft i år, siger Klaus Simonsen.

Også direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak, forudser, at der er en del, som skal klares, til trods for at flere butikker har haft gang i "click & collect" samt andre kreative løsninger.

Direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.
Direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.
Foto: Jeppe Hostrup / TV2 Nord

- Min fornemmelse er også, at folk skal ind og have byttet julegaver nu. Der er selvfølgelig stadigvæk nogle ting, der ligger derhjemme på spisebordet i julepapir. En forkert størrelse, nogle har fået dubletter. Jeg ved, at butikkerne er så klar til at hjælpe med at få det her byttet, forklarer direktør i Aalborg City, Flemming Thingbak.  

Januar-udsalget er flyttet

Januar rimer normalt på udsalg, men det har ikke været muligt at gennemføre, som det plejer for butikkerne.

quote Her taler vi jo selvfølgelig primært tøj og sko, de er jo brændt inde med en masse vintervarer, som skal ud og sælges nu

Flemming Thingbak, direktør i Aalborg City

-  Her taler vi jo selvfølgelig primært tøj og sko, de er jo brændt inde med en masse vintervarer, som skal ud og sælges nu, siger Flemming Thingbak.


Hvordan finder man balancen mellem at nogle varer skal skydes afsted, og at der samtidig ikke tiltrækkes for mange mennesker?

- Det kræver noget justits i butikken, og der har man hundrede procent styr på, hvor mange man må være i butikken og stadig med afspritning god afstand og så videre. Jeg er slet ikke bekymret for den del af det, for både kunder og personale har prøvet det her så lang tid, så vi ved på rygraden, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, siger Flemming Thingbak.

250221 19 IN Gaveræs i marts - syncer.00_01_09_08.Still001
Foto: Jeppe Hostrup / TV2 Nord

Hos Bog & idé i Bredgade har de valgt at dele de gode tilbud op i etaper.

- Vi har en masse brætspil, der er udgået her efter jul, dem har vi sat ned, og så senere kommer der tilbud på nogle bøger, forklarer Klaus Simonsen.

Intet hastværk

Hos Bog & idé er der et års bytteret, og selvom kunderne har været savnet, skal gensynet helst ikke tage overhånd.

- Vi håber på, at folk stadig har respekt for coronaen, og at de ikke vælter ind klokken ti, når vi åbner. Vi er her jo hele dagen, og vi er her også fremadrettet, lyder det fra Klaus Simonsen.

Bedømt ud fra de nordjyder vi fangede på gågaden i Aalborg torsdag, så er der heller ikke noget, som tyder på, at der bliver tale om et decideret stormløb på mandag. 

- Jeg har en trøje, der skal byttes, men jeg farter ikke afsted, siger Birgit Givelgaard fra Aalborg til TV2 Nord.

- Jeg har ting, jeg trænger til - for eksempel nye støvler, men det tager jeg sådan "ja ja", fortæller Ingelise Svanborg ligeledes fra Aalborg. 

I forhold til før jul er kvadratmeterkravet per kunde skærpet, når butikkerne igen kan slå dørene op fra den kommende uge.