LIGE NU:

Kunde købte 100 pakker gær: - Vi må håbe, han er bager

Nordjyderne holdt sig ikke tilbage, da der blev hamstret i flere dagligvarebutikker efter statsministerens udmelding om, at en række arbejdspladser lukkes ned.

Der blev onsdag aften hamstret i dagligvarebutikker landet over i kølvandet på statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at eksempelvis skoler lukker og at så mange som muligt tvinges til at arbejde hjemmefra.

I Nordjylland var der også travlt før lukketid i flere butikker onsdag aften, selvom statsministeren netop opfordrede danskerne til at lade være med at hamstre. Nogle butikker var lukket, da statsministeren holdt pressemøde, men da de åbnede torsdag morgen stod kunderne i kø for at forsyne sig med varer.

- Der var en enkelt, der hentede 100 pakker gær. Vi må håbe, han er bager, fordi ellers er det lidt usmageligt, siger Anders Mogensen, der er butikschef i Meny i Skalborg.

Gær og toiletpapir i høj kurs

Det er særligt gær, kød og toiletpapir, kunderne i de nordjyske dagligvarebutikker er ude efter. Det mærkede brugsuddeleren også i Dagli' Brugsen i Gudumholm.

- Køledisken blev ribbet for oksefars i formiddags, og vores mælkehylder og gærhylder er tomme. Vi havde 120 pakker gær i morges, og det plejer at række til en hel uge, men de var væk i løbet af to timer, siger brugsuddeler Jesper Bertelsen.

I Meny i Skalborg har butikken stort set alle de varer, der er brug for. Der er dog indført en enkelt begrænsning.

- Der er masser af kød, og i det hele taget er der masser af varer. Vi har fået alt det, vi har bestilt, så der er ingen problemer. Der er masser af gær, og vi har solgt rigtig meget i dag, men vi har sat en begrænsning på maks fem pakker per kunde for, at der er nok til alle, siger Anders Mogensen.

Kunderne må holde sig

I Dagli' Brugsen i Gudumholm var brugsuddeleren ikke forberedt på det rykind, han har fået i denne uge, og derfor må der meldes udsolgt af gær og oksefars, men pakkerne med toiletpapir også er blevet revet ned fra hylderne.

- Vi løber snart tør for toiletpapir, men så må folk holde sig til i morgen tidlig, siger Jesper Bertelsen, som er klar til at komme kunderne i nærområdet til undsætning, hvis de ikke selv kan gå på indkøb i hans butik.

- Folk er selvfølgelig velkomne til at ringe, hvis de mangler noget. Så skal jeg nok smide det hen til dem, siger Jesper Bertelsen.