01:21

Nordjysk fartmaskine pudser EM-formen af hjemme i Aalborg

Benjamin Lobo Vedel er lige nu i gang med de sidste forberedelser inden U23 EM i atletik.

På atletikbanen i Skovdalen i Aalborg pudser Benjamin Lobo Vedel lige nu EM-formen af. Og selvtilliden er i top.

Den 21-årige eliteløber på 400-meterdistancen er lige nu hjemme hos familie og venner i Aalborg, inden det går løs ved U23 EM i atletik i Sverige den 11. juli.

- Jeg ligger lige nu nummer tre på ranglisten i Europa - så jeg regner med også at kunne komme hjem og vise noget metal frem, siger Benjamin Lobo Vedel.

Nyder at være hjemme

Benjamin Lobo Vedel bor, træner og studerer til dagligt i Florida i USA, men lige nu er det altså på hjemmebanen i Aalborg, at de sidste forberedelser gøres.

- Det der med at være omkring familie - dem har jeg jo ikke set i lang tid - det gør bare, at jeg får hjernen lidt mere af atletikken og kan slappe lidt mere af, siger løberen fra Aalborg.

Men selvom han nyder at være hjemme i vante rammer, går det også glimrende for den 21-årige løber i USA. Flere gange har han forbedret sin egen danske rekord på 400 meter. Senest var tilbage i marts, hvor han satte ny dansk rekord på 400 meter indendørs med tiden 46,07 sekunder.

OL ligger i horisonten

Selvom EM venter lige om hjørnet, er blikket også stift rettet mod en endnu større sportsbegivenhed til næste år. 

- Jeg synes, at det er et rigtig vigtigt spring, inden vi hopper hen til OL-vognen. OL næste år er 100 procent et kæmpe mål for mig, siger Benjamin Lobo Vedel.

Fartmaskinen jagtede senest OL-drømmen op mod OL i 2016. Men selvom det glippede dengang, er drømmen der stadig.

- Umiddelbart er målet lige nu bare at komme med. Og ligesom jeg har gjort til mange andre store stævner, jeg er taget til, så tager vi en runde ad gangen.