LIGE NU:

Udsolgt: Fuldt hus til Nordjyllands største esport-event

Om tre dage, strømmer det ind med computerglade mennesker fra hele landet, når CoolshopGGW slår dørene op i Gigantium.

Der bliver fuldt hus, når dørene til dette års udgave af CoolshopGGW (tidligere Geeks Gone Wild red.) åbnes på fredag.

De 1500 billetter til Nordjyllands ubetinget største LAN- og esport-event er nemlig blevet revet væk og alle strømstik og LAN-porte kommer således til at være i brug hele weekenden i Gigantium i Aalborg.

Tilbage til rødderne

Og det er faktisk ikke fordi arrangørerne bag CoolshopGGW, Lan Team Nord, har gjort noget nyt og radikalt for at tiltrække de mange deltagere. Nej, de har faktisk genindført gamle LAN-dyder fremfor at kaste kræfterne på store sceneshows og endnu større pengepræmier:

- Det vi oplevede sidste år var at folk ikke rigtig ville det her kæmpe sceneshow og store pengepræmier, de vil meget hellere bare sidde og hygge sig. Så i år har vi taget flere af de gamle konkurrence, som ikke nødvendigvis foregår på computeren, med igen. Det gælder konkurrencer som tastatur samling, Bordlotto og Cocio crash. Vi har lyttet til gæsterne og vi kan se på billetsalget at det har virket, forklarer Lasse Kjær, der er hovedmanden bag arrangementet.

Masser af publikummer

Udover de 1500 aktive deltagere, forventer arrangørerne bag CoolshopGGW også at rigtig mange tilskuere kommer til Gigantium i den kommende weekend for at opleve den specielle og hyggelige LAN-stemning lidt på afstand.

En donation fra Sydbank har nemlig gjort det muligt at tilbyde gæstebilletterne ganske gratis i modsætning til tidligere år, så mon ikke lægterne fyldes godt op af interesserede nordjyder, der skal ind og lugte til, hvad det der esport er for noget.

I 2018 løb Tricked Esports daværende hold med førstepræmien i CS:GO-turneringen. Førstepræmien var på massive 100.000 kroner. I år er CS:GO turneringens samlede præmiesum på 50.000 kroner. Til gengæld er der skruet op for hyggen.
I 2018 løb Tricked Esports daværende hold med førstepræmien i CS:GO-turneringen. Førstepræmien var på massive 100.000 kroner. I år er CS:GO turneringens samlede præmiesum på 50.000 kroner. Til gengæld er der skruet op for hyggen.
Foto: Dan Riis / Geeks Gone Wild

Masser af turneringer

Selvom det i år er hyggen, der er i højsædet på CoolshopGGW, er der stadig masser af turneringer hvor dygtige, semiprofessionelle spillere tropper op med kun et mål for øje: At vinde det hele.

Der er for eksempel 25.000 kroner til vinderen af den store Counter-Strike: Global Offensive turnering - og 63 hold, der kæmper om den.

Derudover er der samlet 10.000 kroner på højkant i hvad der bliver en af Nordeuropas største Tekken-turneringer og så er der masser af andre store og små præmier i en perlerække af andre spil, så selvom hyggen er i centrum, er der stadig masser af muligheder for at få svedige håndflader, når nogle af landets bedste spillere tørner sammen på de virtuelle slagmarker.