Hvis jeg var statsminister: - Mere natur, fællesskab og kærlighed

Når året rinder ud, er det tid til at gøre status. Også på Christiansborg, hvor otte partier har folkevalgte fra Nordjylland. Dem har TV2 Nord inviteret til at holde deres bud på årets nytårstale set med nordjyske briller.

2019 bliver snart til 2020. Statsminister Mette Frederiksen holder 1. januar sin første nytårstale, og her får hun mulighed for at udstikke den politiske dagsorden for det kommende år. TV2 Nord har på tærsklen til det nye årti givet otte folketingsmedlemmer, der er valgt i Nordjylland, muligheden for at give deres bud på, hvad de ville sige, hvis de sad i Mette Frederiksens stol.

Folketingsvalget i 2019 kom i høj grad til at handle om klima. Alternativet er et af de partier, der i flere år har haft klima, natur og miljø højt på deres dagsorden, og derfor glæder partiets nyvalgte nordjyske folketingsmedlem Susanne Zimmer sig over mange ting i det år, hun kan se tilbage på.

quote 2020 bliver for mig et år i naturens tegn. Lad os gøre økologi, urørt skov og natur i byerne til de gode vaner, vi gerne vil have. Mere natur, flere fællesskaber og mere kærlighed.

Susanne Zimmer, folketingsmedlem

- Det har været et år med en masse gode oplevelser og resultater, som jeg er stolt af, siger Susanne Zimmer i sin nytårstale, hvor hun understreger, at vi måske alle er nødt til at ændre nogle af vores vaner i fremtiden.

- For eksempel ved at spise mere plantebaseret og knap så meget kød, ved at købe mindre, men af bedre kvalitet og ved at reparere i stedet for at smide ud. 2020 bliver for mig et år i naturens tegn. Lad os gøre økologi, urørt skov og natur i byerne til de gode vaner, vi gerne vil have. Mere natur, flere fællesskaber og mere kærlighed, siger Susanne Zimmer.

Artiklen fortsætter under videoen...

Se hele Susanne Zimmers nytårstale.

Ude godt, men hjemme bedst

Orla Hav fra Socialdemokratiet kunne i det forgangne år glæde sig over, at hans parti genvandt regeringsmagten. 

- Jeg synes, regeringen er kommet rigtig godt fra start og står ved sine mål for Danmarks fremtid, siger Orla Hav, som i sin nytårstale fortæller, at et af de andre store højdepunkter i hans 2019 var, da han fik lov til at deltage i FN's generalforsamling og samtidig oplevede storbyen New York.

- Oplevelserne var store, men de sendte mig hjem med en endnu større glæde over at høre til i et overskueligt samfund, hvor vi bevidst forsøger at mindske forskellen mellem rig og fattig. FN-oplevelsen gjorde mig endnu mere glad for nordjyderne og Nordjylland, siger Orla Hav.

Se hele Orla Havs nytårstale.

Alternative nytårstaler

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Mere natur, fællesskab og kærlighed

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Vi skal have skaffet flere praktiserende læger

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Vi skal hjælpe de mest udsatte kommuner

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Vi skal have etableret en tredje Limfjordsforbindelse - og det haster

Seneste nyt

fra Nordjylland