Patienterne står klar - men læger mangler vacciner

Det bliver kaotisk, og vi må afvise mange ved døren, lyder det fra praktiserende læge, der har bestilt 2000 coronavacciner, men kun modtaget 300.

Fra lørdag 1. oktober kan alle danskere over 50 år og særligt udsatte – i alt 2,5 millioner - få deres fjerde vaccinestik mod corona. 

En ny aftale mellem regionerne og de privatpraktiserende læger betyder, at man også kan få stikket hos sin egen læge.

Men lægerne har langt fra modtaget de doser, de har brug for – og risikerer at må sende patienterne hjem igen.

- Vi har personale og faciliteter klar, men ingen vacciner, og det er noget pangel, siger praktiserende læge Brian Jensen fra Hobro.


Stor interesse - begrænset antal

Og han er langt fra alene om at mangle vacciner. 

”Grundet den store interesse for vacciner til almen praksis, har regionen været nødsaget til at nedjustere en række bestillinger. Dette som følge af, at der er et begrænset antal vacciner på lager", lyder det fra Region Nordjylland. 

Tidligere er alle corona-vaccinationer blevet givet i regionens vaccinationscentre, men nu kan man også gå til sin egen læge. En mulighed, der så alligevel ikke kan realiseres, fordi vaccinerne mangler. 

I stedet må man gå til regionens vaccinationscentre.


Frygter nogen misser vaccination

- Man kan godt frygte, at nogen siger, at så kan det være lige meget, og så bliver de ikke vaccineret, siger Brian Jensen, der samtidig kan være bange for konsekvensen:

- Konsekvensen vil være, at der går længere tid før vi får befolkningen vaccineret.

Brian Jensen er langt fra den eneste læge, der mangler vacciner. Praktiserende Lægers Organisation er netop nu i dialog med Region Nordjylland. Her håber man på at finde en løsning allerede fra på mandag, så alle borgerne, der ønsker det, kan få stikket hos egen læge.


Seneste nyt

fra Nordjylland