- Det gør så ondt. Han er syg, og han skal hjælpes

Connie Hansen fortæller til TV2 Nord, at psykiatrisk afdeling affejede familie og venners forsøg på at advare om den drabssigtede 18-åriges tilstand.

Connie Hansen og hendes familie er nære venner af den 18-årige NP, der er sigtet for det drab, der fandt sted i Nørresundby onsdag.

Hvor er tilliden til systemet?

 

Den dræbte er NP's 51-årige far. Den 51-årige blev fundet på en græsplæne på vejen Arkildsdal i Nørresundby. Han blev dræbt med flere slag og derefter overhælt med brændbar væske og antændt.

 

Nu står Connie Hansen frem og fortæller, at hun adskillige gange gjorde psykiatrisk afdeling opmærksom på faresignaler ved NP's opførsel. Faresignaler som psykiatrisk afdeling ifølge hende ignorede. Hør hende og stedfarens beretning i videoen her:

03:06 Luk video

- Hvordan kan han slippe ud fra en sikret afdeling 11 gange. Hvor er tilliden til systemet? Spørger en frustreret Connie Hansen.

Flere gange kom kom NP hjem til Connie Hansen og hendes datter, der er tætte venner med 18-årige NP.

- Da han kom til os sidste søndag var han lige stukket af. Vi spurgte hvordan, så sagde han, at han bare gik ud, fortæller Connie Hansen.

- Han var helt tom i blikket og sagde, at han havde stemmer i hovedet. Ofte skrev han alt muligt ned.  En dag var det også om vold og drab, Det gav jeg til psykiatrisk (afdeling, red.).  Det er cirka 3-4 uger siden. De krøllede det bare sammen og smed det ud.

 Hør nu efter, hvad vi siger. Vi kender vores børn. Lad være med at feje os af.

NP’s seneste flugt skete lørdag i den forgangne weekend. Her stjal han sin stedfar Michael Mortensens bil og kørte ud til sin biologiske far i Nørresundby

- Inderst inde, når man kender ham, er han en god og kærlig dreng. Det gør så ondt. Han er syg, og han skal hjælpes. Jeg tror han er fyldt med så mange grimme tanker i sit hovedede, at han bare har reageret på noget, han har hørt, som han ikke kan give nogen forklaring på, siger Connie.

Connie Hansen er dybt frustreret over den manglende lydhørhed. Derfor lyder hendes klare opråb til psykiatrisk afdeling:

- Tag jer sammen. Hør på familien. Det er os der kender dem, der bliver indlagt. Hør nu efter, hvad vi siger. Vi kender vores børn. Lad være med at feje os af, siger Connie Hansen.

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord