Frikirke i chok efter knivdrab: - Det har rystet os i vores grundvold

Frederikshavn Kirkecenter er ramt af chok og dyb sorg, efter den 70-årige Inger Kristensen fra Frederikshavn onsdag blev dræbt af to knivstik. Hun havde været medlem af kirkecenteret i mere end 10 år.

- Man er jo chokeret og tænker ’det kan ikke passe'. Det må være en eller anden ond drøm, man vågner op fra.

Pastor Jens Haslund-Thomsen fra Frederikshavn Kirkecenter fik onsdag en særdeles trist besked. Inger Kristensen, mangeårigt medlem af frikirkemenigheden, som han er ledende præst for, var blevet dræbt. Stukket to gange i halsen med en kniv.

- Hun var en solstråle her i menigheden. Så det bliver hårdt at undvære hende, siger han til TV2 Nord.

Velsoigneret drabsmand

I langt over 10 år har Inger Kristensen været en del af livet i og omkring Frederikshavn Kirkecenter, en frikirke midt i byen. Hun blev dræbt onsdag eftermiddag.

Drabet var kulminationen på en lille uge med trusler og chikane mod hende og hendes familie fra en 64-årig mand, som kendte Inger Kristensen og så var kommet i frikirken til forskellige arrangementer i en måneds tid. Han blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag og efterfølgende varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabet på Inger Kristensen.

Et drab, som har sendt chokbølger gennem Frederikshavn Kirkecenter.

Hør ledende præst, Jens Haslund-Thomsen, fortælle om sin reaktion på drabet her.

- Det er klart, at når en, som er smilende og venlig til dagligt, pludselig er væk - og under så tragiske omstændigheder - så ryster det os helt ned i grundvolden, fortæller Jens Haslund-Thomsen.

Præsten fortæller, at han i den forbindelse oplevede den 64-årigesom en velsoigneret mand, der ikke gjorde sig negativt bemærket. Men i dagene op til drabet blev flere personer med tilknytning til kirkecenteret, ligesom Inger Kristensen og hendes familie, udsat for chikane af den 64-årige mand. Blandt andet i form af sms-beskeder og telefonopkald.

- Der oplever vi, at han ændrer sin attitude, konstaterer Jens Haslund-Thomsen.

Frikirke har startet indsamling

Han og de godt 70 medlemmer af menigheden i Frederikshavn Kirkecenter skal nu forsøge at finde tilbage til en hverdag uden Inger Kristensen.

- Det er jo noget af det, som vi må arbejde med. Samtidig med, at vi må anstrenge os for at være der for familien og være en støtte og opmuntring for dem i den endnu værre situation, som de står i, siger Jens Haslund-Thomsen.

Frederikshavn Kirkecenter vil nu starte en indsamling til støtte for Inger Kristensens efterladte.

Den 64-årige mand, som er sigtet for drabet, erkender at have stukket Inger Kristensen med en kniv, men nægter sig skyldig i drab.


Når psykisk syge dræber

psykisk_syg.jpg

Når psykisk syge dræber: Bedre hjælp i vente til nordjyder med svær psykisk sygdom

default_thumb

play Psykiatridirektør efter 14 drab: - Vi har fået et wake-up call

280419 Morten Larsen Bindslev Drab Når psykisk syge dræber

Undersøgelse af drab medfører øget fokus på tværfagligt samarbejde

def_thumb,50_percent

play Når psykisk syge dræber: Regionen er klar med akut psykologhjælp

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland