Ny nordjysk Riskær Pedersen-kandidat: Erhvervslivet skal betale mere i skat

Når det kommende Folketingsvalg for alvor skydes i gang, er der tre nordjyder opstillet for finansmanden Klaus Riskær Pedersens parti.

Der er kommet et par nordjyske muligheder på stemmesedlen til det kommende Folketingsmand, efter Partiet Klaus Riskær Pedersen i dag har offentliggjort fire nye navne på partilisten. 

Set med nordjyske briller betyder det, at der i den nordjyske storkreds kan sættes kryds ved to navne på stemmesedlen. 

Den første er 42-årige Rune Frøsig Osmundsen, der arbejder med salg og forretningsudvikling, og den næste er 52-årige Maria Terese Fog Bartholdy, som til dagligt bor i Støvring og arbejder som socialpædagog. 

- Det er helt nyt for mig at beskæftige mig med politik, men jeg har valgt at stille op for Klaus Riskær Pedersens parti, fordi jeg er helt enig med ham i, at tingene ikke behøver at være så komplicerede. Og så mangler vi nogle folk i Folketinget, der har været ude at arbejde med det, man lovgiver om, siger Maria Teres Fog Bartholdy, der først søndag fik besked om, at hun kom med på listen. 

Hos den anden nordjyske opstillede, Rune Frøsig Osmundsen, er det årtiers frustration, der har presset ham til at stille op. 

- Nu har jeg siddet derhjemme og brokket mig længe nok til, at jeg følte, jeg selv var nødt til at gøre noget. Og jeg glæder mig til at prøve at være med til at gøre noget ved skattesystemet, bankerne og få sat klimaet på dagsordnen, siger den 42-årige aalborgenser, som til dagligt arbejder med salg og forretningsudvikling. 

Nu vil han stedet i gang med at lave udvikling for samfundet. Og det er især erhvervslivet, der står for skud. 

- Vi må bare erkende, at skattesystemet er brudt sammen. Det skal erstattes med et nyt, der passer til 2019. Og så er det bare rimeligt, at store, international virksomheder, der tidligere har kunnet slippe afsted med ikke at betale skat i Danmark, også begynder at bidrage til det danske samfund, der netop er interessant for udenlandske virksomheder, fordi vi er godt uddannede og omstillingsparate, siger Rune Frøsig Osmundsen, der ikke er bange for, at det vil gå ud over firmaernes interesse for Danmark. 

- I modsætning til, hvad vi ser ske i for eksempel Frankrig og USA, så er Danmark stadig et stabilt land med et godt klima for erhvervslivet. Det kan godt ske, at det vil give et par bump på vejen, men på sigt er det langt bedre for os som samfund. 

Foruden højere beskatning af virksomheder går Rune Frøsig Osmundsen ind for en opsplitning af bankerne, så de igen bliver opdelt i selvstændige forbrugsbanker, investeringsbanker og kreditforeninger. 

I den københavnske storkreds er nordjyske Manja Sørensen, der er opvokset i Vestbjerg, også kommet på partilisten.

Du kan høre mere om Rune Frøsig Osmundsens ambitioner ved at stille op her:

 

FV19 - Folketingsvalg

060619 Christina Egelund

LA-profil efter valgnederlag: - Afviser ikke at stille op igen

Christina Egelund

Formænd: Vi begik for mange fejl

070619 Mette Frederiksen

play Hvis Mette bliver statsminister: - Nordjylland er mit udgangspunkt

mette frederiksen 1.maj

Mette Frederiksen inden forhandlinger: Jeg udelukker ikke nogen

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland