Pedal Ove efter nye afsløringer: - Jeg kan godt se det må se mærkeligt ud

For rullende kameraer konfronteres 75-årige Ove Hansen med, at det alibi, der var med til at få ham frikendt, er væk. TV2Nord har mødt Ove Hansen fredag for at høre hans reaktion.

Fredag klokken 12.30 tonede billeder af Ove Hansen, bedre kendt, som Pedal Ove frem i TV2 News middagsudsendelse.

Den 38 år gamle mordsag er i søgelyset igen, efter at der i en ny dokumentarserie på TV 2 sås tvivl om rigtigheden af vidneudsagn, som var afgørende for, at Pedal Ove-sagen blev genoptaget. 

TV2/Nord møder fredag Ove Hansen på hans kontor i Frederikshavn Maskinsmedje. 

- Jeg ved, hvad mit alibi er, men jeg kan godt se i andres øjne, at det ser mærkeligt ud, at der ikke er nogen, der har set mig på den køretur, siger Ove Hansen i dag til TV2 Nord. 

 

Det er i dokumentarprogrammet "Mysteriet om Pedal Ove", at Ove Hansen konfronteres med, at hans alibi er væk.

 

Trods sit ønske om at blive renset helt for mordmistanken underkender Ove Hansen sit eget alibi i TV 2s nye dokumentar, hvor han er blevet gjort opmærksom på, at sagen endevendes igen.

 

Modtog anonymt brev

Hele årsagen til, at sagen sættes i søgelyset igen er, at journalist og forfatter Michael Teschl i august 2017 modtog et anonymt brev i sin postkasse.

I brevet stod der blandt andet, at ”sandheden endnu ikke har set dagens lys” i Pedal Ove-sagen.

Gennem sin research i de gamle sagsakter finder journalist Michael Teschl nogle politirapporter med vidneudsagn fra Ove Hansens tidligere naboer. De fortæller, at Oves søn, Mads, opholdt sig inde hos dem på drabstidspunktet og frem til klokken 14.00.

 
 

I halvandet år har Michael Teschl gennemsøgt alle retsdokumenter, politirapporter og vidneafhøringer fra både den oprindelige drabssag og appelsagen ti år senere. Han forbereder Ove Hansen.

Gennem hele forløbet har Ove Hansen nægtet sig skyldig i mordet på sin ekskone.

Mens Ove Hansen afsonede sin straf, gik DR-journalisterne Sten Baadsgaard og Jørgen Pedersen ind i sagen. I dokumentarerne ’Dømt for mord’ og ’Politiets blinde øje’, som blev vist i 1990 og 1991, stod to nye vidner frem og bakkede Pedal Oves forklaring op.

 
 

Ramt af kræft

Hjemmehjælperen Sinne Johansen og taxachaufføren Jane Nielsen, sagde begge, at de så Ove Hansen sammen med sønnen Mads på det formodede drabstidspunkt mellem klokken 12.00 og 12.30, og dermed gav de ham et alibi.

Vidneudsagnene var den væsentligste årsag til, at Den Særlige Klageret besluttede at genoptage drabssagen for et nyt nævningeting, der siden frikendte Ove Hansen. Ove Hansen fortæller, at han har lymfekræft og får kemoterapi, men at han er i bedring nu.

Han arbejder stadig i sin maskinsmedje i Frederikshavn sammen med sin nu 42-årige søn, Mads. Planen er, at sønnen med tiden skal overtage Ove Hansens virksomhed, Frederikshavn Maskinsmedje, som de to i dag driver sammen. 

 
 

Seneste nyt

fra Nordjylland