Oplev åbningsshowet: Stor parade vandrer gennem byen

Foto: Jesper Christiansen

Lige knap 17.000 landsstævnedeltagere vandrer i dette øjeblik rundt på en tre kilometer lang paraderute gennem midtbyen af Aalborg ned mod landsstævnets åbningsceremoni.

Iklædt idrætsdragter fra foreninger fra hele landet trasker 16.838 landsstævnedeltagere gennem Aalborg i en gigantisk parade fem mod åbningsshowet på Slotspladsen.

Paradedeltagerne går i en række, der strækker sig over 4.350 meter, og fra tilskuerne i byen ser den første paradedeltager til den sidste er forbi, går der 75 minutter. I alt vandrer deltagerne 2,9 kilometer, inden de når frem til havnefronten og det store åbningsshow.

Læs også DGI Landsstævne: Betonklodser skal forhindre terror

Til åbningsshowet underholder artister fra ind- og udland sammen med gymnaster fra DGI Verdensholdet. Fra Limfjordsbroen sendes flere end 29.000 balloner til vejrs, og der blæses flere end 6.000 sæbebobler ud i minuttet.

Showet begynder klokken 19.10, og omkring klokken 22 giver Mads Langer koncert. Selvom du ikke har billet til showet, kan du stadig opleve det. Der opsættes to storskærme på Utzonpladsen, én på Musikkens Plads og én på Gammeltorv.

Utzonpladsen og Musikkens Plads er forbeholdt paradedeltagere frem til åbningsshowet, mens Gammeltorv er åbent for alle gennem hele åbningen.

Flere nyheder fra TV2 Nord