Stak købmand ihjel: Nu begynder retssagen

En 21-årig mand, som er tiltalt for drabet på købmanden i Suldrup, skal nu for retten.

21. oktober 2017 blev en skæbnesvanger dag i den lille by Suldrup i Himmerland. Midt på eftermiddagen kom en ung psykisk syg mand ind i Super Spar i Suldrup, hvor han med en kniv stak den 55-årige købmand Finn Degn Ovesen flere gange.

Ved det umotiverede overfald fik købmanden skåret en pulsåre over samt punkteret den ene lunge. Han lå efterfølgende i koma på Aalborg Universitetshospital, inden han afgik ved døden knap to uger senere 3. november.

Sagen mod den nu 21-årige mand behandles onsdag ved Retten i Aalborg. Den 21-årige er tiltalt for manddrab ved at have stukket i ryggen og brystet, hvilket medførte de skader, der førte til købmandens død. Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden ønsker den tiltalte dømt til anbringelse i en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

I forbindelse med grundlovsforhøret i oktober sidste år, hvor den 21-årige blev varetægtsfængslet, erkendte han, at han havde overfaldet den 55-årige købmand med en kniv, men han nægtede sig skyldig i sigtelsen om forsøg på manddrab - en sigtelse der siden blev ændret til manddrab, efter at købmanden afgik ved døden.

Du kan følge retssagen direkte i tekst her. Retssagen er sat til at begynde klokken 9.00.


Drabet på købmanden

Retten i Aalborg

liveblog Minut for minut: Retssag mod psykisk syg bag Suldrup-drabet er i gang

211017 spar suldrup knivoverfald

Stak købmand ihjel: Nu begynder retssagen

def_thumb,50_percent

play Efter tragisk knivstik: Suldrups købmand er afgået ved døden

25_seconds,default_thumb

play Suldrup i Chok: Borgere i sorg over knivoverfald på lokal købmand

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland