SENESTE NYT:

Følg Svinkløv-pressemødet LIVE

Følg med direkte, når bestyrelsen for Svinkløv Badehotel, der brændte ned til grunden for en uge siden, fremlægger planerne for hotellets fremtid

De fleste husker det historiske Svinkløv badehotel som stort og flot. Et enestående træhus med en fantastisk beliggenhed. Helt anderledes ser det altså ud i dag. Tabet er ubeskriveligt, og hele Danmark har siden tabet talt om, at hotellet må genopføres hurtigst muligt.

Hvad der egentlig kommer til at ske, offentliggør Svinkløv Badehotels Forening til et pressemøde mandag klokken 11:30 i Aalborg.

Her vil det eftersigende blive offentliggjort, om man har tænkt sig at genopføre hotellet, om det overhovedet kan lade sige gøre, hvordan den økonomiske situation ser ud, og hvor pengene skal komme fra.

Borgmester vil gøre alt for genopførelse af Svinkløv Badehotel
Jammerbugt Kommunes borgmester har tidligere udtalt til TV2 Nord, at han vil gøre alt for at hotellet bliver genopført.

- Jammerbugt Kommune vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at man får lov til at genopføre Svinkløv Badehotel igen, siger Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade (Venstre).

Det er dog ikke sikkert, at det er så nemt, som det lyder. Badehotellet lå nemlig i et fredet område, og det er planloven som afgør, om det overhovedet er muligt at genopføre hotellet igen. Store dele af planloven forvaltes af Kommunen.

- Når man har fået lov til at placere Svinkløv Badehotel i 1925, så burde man også have lov til at genopføre det i 2016, sagde borgmesteren til TV2 Nord.

Lange udsigter for eventuel genopførsel
Hvis Svinkløv Badehotel Foreningen i dag offentliggør, at de vil genopbygge hotellet, vil udsigten til selve genopbyggelsen formentlig være lang, og om en genopførsel overhovedet kan lade sig gøre, afhænger i høj grad af myndighederne.

- Der er to myndigheder i det. Der er Jammerbugt kommune, og så er der Naturstyrelsen. Jammerbugt Kommune står for bygningsreglementet og planloven, mens Staten ejer grunden og står for det med, at det er fredet grund, fortalte Kell Agerbo, afdelingsleder, Jammerbugt Kommune tidligere til TV2 Nord.

Derudover skal man overveje om det overhovedet er muligt at opføre hotellet i en tro kopi. Nemlig i ren træ og samme stil som i 1920’erne.

- Meget kan jo lade sig gøre. Hvis ejer og arkitekter siger, det er den store drøm, vil vi da forsøge, fortalte Kell Agerbo, afdelingsleder, Jammerbugt Kommune.

Og dernæst skal der vurderes, hvorvidt der overhovedet findes arkitekter, der besidder evnerne. Heldigvis er Dansk Byggeri optimistiske. Men trods optimismen, så kræver det altså en stor portion forarbejde.

- Forudsat at forarbejdet er udført, at teknikere har lavet solide tegninger, så er det intet problem at udføre det, sagde Ole bæk Pedersen fra Dansk Byggeri tidligere til TV2 Nord.

Sådan skete det
Imens loftspladerne faldt ned om ørene på de i alt 60 brandfolk, kæmpede de mod flammerne natten til mandag den 26. september på det 91 år gamle badehotel. Men hotellet stod ikke til at rede.

Ifølge de brandtekniske undersøgelser var det en elektricitetsfejl i en tørretumbler, der var placeret i en kælder bag køkkenet, som startede branden.

- El-fejlen havde fået et varmelegeme i tørretumbleren til at smelte. Derefter er der gået ild i den, hvilket har sat ild i andre brandbare elementer i kælderen – og så fik ilden ellers fat, skrev vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen, i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi måtte vente et par dage, før de kunne gå i gang med efterforskningen, fordi der var for varmt. Tre dage efter branden startede, måtte beredskabet dog endnu engang rykke ud til Svinkløv Badehotel, hvor nye flammer var blusset op.

Nordjyllands Politi afsluttede efterforskningen af den brand, der kostede badehotellet livet, torsdag den 29. september, og afskrev muligheden for, at branden kunne være påsat.

Se pressemødet live
Siden det historiske hotels nedbrænding har det ikke været muligt at få en udtalelse fra hotellets værter, Kenneth Hansen og Louise Toft Hansen, men de vil være tilstede til mandagens pressemøde.

Det har heller ikke været muligt at få en udtalelse fra hotellets tidligere vært Lise Emborg, som kom hjem fra sin tur til Canada natten til mandag.

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

25_seconds

play Lun efterårsdag ender med solskin mange steder

Sæby Bakker6

S står fast: Der er ikke behov for en ny vej til Sæby Bakker

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Til forsiden

Til forsiden