Ankestyrelsen: Salg af sygehusgrund i Brønderslev var i orden

Et omstridt salg af en tidligere sygehusgrund i Brønderslev står ved magt. Ankestyrelsen har i dag meddelt Region Nordjylland, at man ingen bemærkninger har til regionens retningslinjer for salg af ejendomme.

Grunden i Brønderslev har  har været genstand for megen opmærksomhed. 

Den blev solgt meget billigt til en privat entreprenør. Prisen var 137.000 kroner for i alt 1999 kvadratmeter. Og grunden blev solgt uden udbudsrunde, fordi grunden var én kvadratmeter under grænsen for, hvornår en grund skal det.

Afgørelsen fra Ankestyrelsen kommer knapt to et halvt år efter, at styrelsen udtalte kritik af salget af sygehusgrunden. Dengang var vurderingen, at Region Nordjylland ikke havde foretaget "sædvanlige og rimelige bestræbelser på at konstatere markedsprisen på arealet".

Ankestyrelsen bad Region Nordjylland oplyse, hvad styrelsens udtalelse gav anledning til. Det fik man svar på den 30. oktober 2019. Blandt andet skrev regionen, at der ikke foreligger dokumentation for et tab ved den foretagne overdragelse, og at der blev lavet skærpede retningslinjer. En af dem, at der skal bruges to uvildige valuarer eller ejendomsmæglere for at få en vurdering af salgsprisen. 

På den baggrund skriver Ankestyrelsen tordag i sin afgørelse, at "På baggrund af Region Nordjyllands udtalelse, foretager Ankestyrelsen ikke videre."

Og "Vi har ingen bemærkninger til de retningslinjer, som Region Nordjylland har vedtaget for sager om salg af regionens ejendomme.

Kritik af langsommelighed

Regionsrådsmedlem Per Larsen (K) er glad for, at Ankestyrelsen er kommet frem til en afgørelse.

- Men det er aldeles utilfredsstillende, at det har tager så lang tid. Selve svaret et også nedslående og giver anledning til at spørge indenrigsministeren, om ministeren finder det tilfredsstillende, at det er muligt at sælge offentlig ejendom uden udbud og uden at få ejendommen vurderet, eller ministeren finder anledning til at stramme lovgivningen ?, siger han til TV2 Nord.

Seneste nyt

fra Nordjylland