De er nye i byen: Lærlingenetværk har stor succes

Håbet er, at netværket kan holde flere i byen efter uddannelsen og være med til, at flere færdiggør deres uddannelse.

I Brønderslev har man netop oprettet et netværk for unge lærlinge, så de har mulighed for at lære andre unge at kende i byen. I løbet af to måneder har 40 lærlinge fra Brønderslev valgt at tilmelde sig netværket. 

Det er både kontorelever, håndværkerlærlinge og lagerelever, der deltager i netværket. 

Ideen tog sin begyndelse sidste år, da PM Energi havde fået en ny lærling. En 18-årig ung mand, som var dygtig og arbejdsom - men aldersmæssigt var der langt op til kollegaerne. 

- Efter en snak med virksomheden holdt vi et netværksmøde med byens virksomheder for at høre, om de kunne være interesseret i, at vi oprettede et netværk for lærlinge. For mange lærlinge kommer ude fra og kender ikke nogen i byen, forklarer erhvervschef i Brønderslev, Marianne Gade. 

Virksomhederne var med på idéen, som de håber vil sikre, at færre falder fra deres uddannelser. 

- Vi snakker meget om, at vi gerne vil have de unge til at tage en faglig uddannelse, og her har vi så en flok, som gør det. Dem vil vi gerne vil have færdiguddanner sig hos os og lærer hinandens arbejdspladser at kende. Måske nogle også kunne finde på at at bosætte sig her bagefter, forklarer Marianne Gade og tilføjer:

- Vi vil gerne, at de har det godt - også når de har fri, så på den her måde finder de måske andre, de kan drikke en øl med eller gå i biografen med. 

De møder op - og kommer igen

Til det første møde for lærlinge mødte 27 unge op. Det var væsentligt flere, end Marianne Gade havde håbet på. 

- Vi havde håbet på, at en 10 stykker ville deltage, for så ville vi synes, det var ok. Nu er der der 40 lærlinge i netværket, og vi har kun været i gang i et par måneder, siger hun glad. 

Når lærlingene mødes i netværket, mødes de på en af arbejdspladserne. Her får en en rundvisning og lidt snak med hinanden. Det er også planen, at gruppen skal ud at bowle sammen, og en af virksomhederne har tilbudt at holde en grillfest en fredag, når sommeren begynder. 

- Når man tænker på, at det er unge mennesker, vi har med at gøre, så er det jo positivt, at de møder op og kommer igen - for det kan vi se, at de gør, siger erhvervschefen. 

De fleste lærlinge i netværket er 18-22 år gamle. 

Ifølge Marianne Gade har EUC Nord, der uddanner en række lærlinge, vist interesse i projektet, der ikke findes andre steder i Nordjylland. 


Seneste nyt

fra Nordjylland