LIGE NU:

Aalborg Universitetshospital: Husk at komme til lægen og dine aftaler på hospitalet

Nordjyderne skal huske at komme til deres aftaler på hospitalet - og de skal også huske, at gå til lægen. Risikoen er, at sygdomme bliver for sent behandlet, hvis borgere af frygt for smitte af covid-19 ikke får taget kontakt til lægen.

Hvis du har en aftale, og den ikke er blevet aflyst så kom. Sådan lyder det i dag fra Aalborg Universitetshospital. 

Hospitaler oplever, at flere udebliver fra deres aftaler her under corona-krisen. Og samtidig modtager sygehuset færre henvisninger fra patienternes praktiserende læger. Henvisninger til kræftundersøgelser er faldet med 20 procent, og hjerteafdelingen modtager 40 procent færre henvisninger. Det er et problem, fordi mange behandlinger gerne skal så hurtigt så muligt i gang. Så kom hvis du er indkaldt og opsøg læge, hvis du oplever symptomer, lyder det fra Aalborg Universitetshospital. 

Borgere risikerer, at potentielt alvorlige sygdomme bliver for sent behandlet, hvis de af frygt for corona-smitte ikke sørger for at reagere på deres sygdomssymptomer og opsøge hjælp ved egen læge i tide. Det viser data fra Region Nordjylland.

- Det er bekymrende, når vi oplever sådan et fald i antallet af henvisninger til meget alvorlige sygdomme, hvor for sen behandling kan få endog meget alvorlige konsekvenser for den enkelte. Så jeg vil opfordre til, at man sørger for at kontakte til egen læge og fastholder sine aftaler på hospitaler, hvis man oplever fysiske eller psykiske symptomer eller går i forløb, hvor det er vigtigt at man møder frem, siger regionsrådsformand Ulla Astman i en pressemeddelelse.