Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Arnold Busck lukker alle butikker

Coronavirus har ramt boghandlerkæden Arnold Busck hårdt. Nu lukker virksomheden alle sine butikker og har indgivet konkursbegæring til skifteretten.

- Likviditeten er sluppet op. Så kort kan det siges. COVID-19-nedlukningen har gjort det umuligt at holde virksomheden kørende. Vi har gjort alt, der står i vores magt for, at virksomheden kunne køre videre, men det har desværre ikke været muligt.

Sådan skriver boghandleren i en pressemeddelelse.

Arnold Busck i Nordjylland

Virksomheden har følgende butikker i Nordjylland: 
 

  • Bispensgade 10, Aalborg
     
  • Aalborg Storcenter
     
  • Metropol, Hjørring
     

Siden midten af marts har Arnold Busck haft butikkerne lukket ned helt eller delvist, og medarbejdere har været hjemsendt. Selvom strøgbutikkerne igen er åbnet ved indgåelse af frivillige aftaler om arbejdstider med medarbejderne, har det ikke været muligt at få stillet den fornødne likviditet til rådighed i det omfang, det har krævet for at kunne finansiere den manglende omsætning.
 
Ifølge pressemeddelelsen har Arnold Busck har haft adgang til at søge hjælpepakker til faste omkostninger, men sådan som reglerne er udfærdiget, så vil boghandlen kun blive kompenseret i meget begrænset omfang for de faste omkostninger som følge af nedgangen i omsætning. Arnold Busck har som mange andre virksomheder kunnet søge delvis lønkompensation. Men virksomheden har endnu ikke modtaget udbetaling fra de omtalte hjælpepakker, da sagsbehandlingen tilsyneladende har varet længere end forventet.
 
Disse hjælpepakker ville imidlertid under alle omstændigheder ikke kompensere Arnold Busck for de meget store tab, som er blevet påført under COVID-19.