LIGE NU:

Dagens coronatal: Antallet af indlagte falder til laveste niveau i halvanden måned

41 personer er lige nu indlagt med covid-19 i Nordjylland. Det er det laveste antal siden 26. december

Coronavirus er under pres landet over - og selvom eksperter advarer om den fortsatte udbredelse af den britiske corona-variant kaldet B.117 - bliver nøgletallene dag for dag ved med at være positive.

Således er der fredag blot 41 indlagte med covid-19 i Nordjylland. Det er det laveste antal indlagte siden 26. december, men med til historien hører, at antallet er gået både op og ned i løbet af den seneste uges tid. Af de 41 indlagte er to personer i respirator.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Også smittetallene taler et tydeligt sprog om, at den omfattende nedlukning landet over, der nu har varet i næsten to måneder, har haft en gavnlig effekt. Ud af 14.865 testede nordjyder det seneste døgn er det nemlig kun 35 prøver, der er kommet tilbage med et nedslående - altså positivt - svar. Det svarer til en positiv-procent på 0,24.

Få nye vaccinerede

Det seneste døgn er blot 432 nordjyder blevet en del af statistikken over, hvordan det skrider frem med vaccineringen af danskerne. Således har 23.939 nordjyder nu modtaget mindst et stik i overarmen, der skal være med til at standse den samfunds-lammende pandemi. Af dem har 18.461 også modtaget stik nummer to, og de er således færdigvaccinerede.

Det svarer til, at 4,06 procent af nordjyderne enten er i gang eller færdige med at blive vaccineret. Og det er - selvom forskellene er små - stadig den største andel vaccinerede borgere, når man kigger på de fem regioner på tværs.