03:09

Ikke testet for COVID-19: Bibi Lykke Kim har været i karantæne i 20 dage

Den nordjyske stylist Bibi Lykke Kim har været i karantæne i 20 dage. Hun er ikke blevet testet for covid-19, men er dagligt i kontakt med sundhedspersonale, da de ud fra hendes symptomer vurderer, at hun er smittet.

Den nordjyske stylist Bibi Lykke Kim har været i karantæne i 20 dage. Hun er ikke blevet testet for covid 19, men er dagligt i kontakt med sundhedspersonale, da flere læger ud fra hendes symptomer vurderer, at hun er smittet. Hun beskrev torsdag sit sygdomsforløb over for TV2 Nord.

- Jeg tror nærmest, jeg har gået gennem alle de følelser, man kan: Jeg har været lidt bange, da jeg var allermest syg, for det er ikke rart at være rigtig syg og alene. Så har jeg været frustreret over ikke at kunne komme ud at se min mand, søn familie og venner. Været ked af det - man bliver lidt hudløs, når man er alene i så lang tid, fortæller hun via en videosamtale med TV2 Nord. 

- Jeg er ekstremt taknemlig for mit gode netværk, hvor folk har været så søde at stille ting udenfor min dør. Og jeg har været endnu mere taknemlig over at opleve hvordan min egen læge, corona-læger og alle de offentlig ansatte jeg har været i forbindelse med, har draget enormt meget omsorg for min situatuion og taget den tid, der skulle til, siger hun.

Læs også Region Nordjylland opruster: Flere senge og testcentre til coronapatienter

Hvorfor er du ikke blevet testet for covid-19?

- Da jeg fik de første syumptomer den 7. marts, var det kun folk, der havde været i udlandet, der blev testet. Senere var det kun de kritisk syge - så jeg faldt lidt mellem to stole. Men jeg har det sådan, at dem, der har mest brug for det, skal havde det først, siger Bibi Lykke Kim. 

Hun understreger desuden, at det ikke er selvdiagnostiseret. 

- Nu er det ikke mig, der tror, jeg har haft covid-19. Det er faktisk alle de sundhedsfolk, jeg har været i kontakt med. Jeg har haft høj, svingende feber i halvanden uge. Jeg har hostet, haft hovedpine, været udmattet, svimmel og haft næseblod, forklarer hun. 

Sundhedsstyrelsen vil til at teste flere - 5.000 om dagen. Hvad synes du om det? 

- Det giver rigtig god mening, at alle de mørketal, at der bliver kastet lys over dem. Jo mere viden og data man har, jo bedre gearet bliver man selvfølgelig til, hvad der skal ske fremover, siger hun, 

- Det kunne have været rart for mig, at vide om jeg er covid-19-positiv. Ikke så meget for min egen skyld, men mere for andres skyld, så jeg måske kan gå ud i verden på den anden side af den her karantæne, og rent faktisk - i hvert fald i et stykke tid - være immun, så jeg kan hjælpe andre i samme situation, uden jeg skal være bange for, at være smittebærer, tilføjer hun. 

Bibi Lykke Kim har fået at vide, at hun kan forvente at hendes karantæne i alt kommer til at vare fire til seks uger.