LIGE NU:

Skoleskibet Danmark sejler igen efter coronasmitte ombord

Alle ombordværende på Skoleskibet Danmark er nu testet negative for coronavirus, og skibet kan dermed sejle igen.

Der blev i sidste uge konstateret et udbrud af coronavirus ombord på Skoleskibet Danmark, som drives af uddannelsescenteret MARTEC i Frederikshavn. Det er dog lykkedes at undgå smittespredning, og alle ombordværende er nu testet covid-19-negative. Dermed kan skoleskibet sejle igen.

Det oplyser MARTEC fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

- Vi har mødt utrolig stor støtte og forståelse for situationen fra såvel elever, pårørende og besætning. Samtidigt har vejledning og support fra sundhedsmyndigheder regionalt og nationalt været i top. Frederikshavn Kommune stillede i løbet af få timer isolationsboliger til rådighed for skibet og pårørende medvirker til transport af eleverne med kun få timers varsel. Vi er imponerede over den indsats alle har ydet og taknemmelige for, at ingen er covid-19-positive, siger Pia Ankerstjerne, direktør for MARTEC og Skoleskibet Danmark.

Sejler i nærliggende farvande

Alle elever med to negative tests påmønstrer i øjeblikket skibet og kan således færdiggøre deres uddannelse ombord.

I samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og Sundhedsstyrelsen er der ifølge MARTEC udarbejdet særlige covid-19-retningslinjer for dagligdagen ombord på skibet. Sejlplanerne for skibet bliver løbende justeret i overensstemmelse med myndighedernes rejsevejledninger. Skibet vil i den kommende periode sejle i nærliggende farvande.

Eleverne afslutter efter planen deres uddannelse den 11. oktober 2020.