LIGE NU:

Turistdirektør om grænselukninger: - Det har konsekvenser for vores erhverv

Turistdirektør René Zeeberg vinter med grænselukningen farvel til en massiv andel af de overnatninger, der bookes i Nordjylland.

Norske og svenske turister er den uden tvivl største gruppe af turister i det nordligste Nordjylland og det kan allerede nu mærkes, at corona-krisen har lagt sig som en dyne over hele landet.

- Vi mærker allerede nu, at det har konsekvenser for vores erhverv. Vi lever af at tiltrække gæster til vores events, vores hoteller, vores campingpladser og så videre. Vi er en branche, der lever af at samle folk der både hygger sig og spiser. Og hvis der er noget de tiltag her påvirker, så er det i hvor høj grad vi kan færdes frit. og når man decideret lukker grænserne så ryger halvdelen af vores overnatninger og det giver rigtig mange afledte effekter, fortalte turistdirektør René Zeeberg lørdag formiddag til TV2 Nord - kort tid før Danmarks grænser lukkede ned.

Han understreger dog at Turisthus Nord og de virksomheder, der arbejder tæt sammen med Turisthus Nord bakker op om og står bag beslutningen om at lukke grænserne. Et tiltag, der er gjort for at mindske spredningen af coronavirus.

Virksomheder ringer: - Hvad skal vi gøre?

René Zeeberg fortæller, at de svenske og norske gæster, der normalt besøger Nordjylland flittigt i disse uger samt i påsken, allerede i stor stil har afbestilt deres ophold i Nordjylland. Og nu bliver det altså umuligt for alle udlændinge overhovedet at komme ind i Danmark.

Det er en situation, der sætter de virksomheder, der primært lever af turisme og turister, under pres. Og selvom det lørdag aften kun er fire dage siden af Mette Frederiksen "lukkede Danmark ned", er presset allerede massivt flere steder.

- Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, men der er allerede nu virksomheder, der ringer til os og spørger: Hvad skal vi gøre? Er der tiltag vi kan gøre? Kompensationer? moms-refusioner? Og så videre, lyder det fra René Zeeberg og fortsætter:

- Det hele går meget hurtigt. Vi forsøger i virkeligheden bare at følge med og give de svar som vores erhverv og de mange medarbejdere, der er i branchen, kræver. Først og fremmest er det vigtigt at vi får styr på den her coronavirus så den ikke bliver ved med at sprede sig. Dernæst er det vigtigt at vi har en branche et erhverv og nogle arbejdspladser, der skal fungere for at det danske samfund kører rundt og det gør vi som turistforening, alt hvad vi kan for at bidrage positivt til.