LIGE NU:

Dubai-tur blev skæbnesvanger: Efter pause kan Vendsyssel FF nu genoptage træning

Det er 16 dage siden, at Vendsyssel FF har været på træningsbanen, efter en turbulent tid med smitteudbrud i truppen. I dag var holdet langt om længe tilbage på grønsværen.

Boldene har ligget bomstille de seneste uger hos Vendsyssel FF, efter én af klubbens spillere blev konstateret smittet med coronavirus den 11. januar. Kort derefter skulle yderligere otte vise sig at være smittet.

- Det har været utrolig anderledes. Man har lidt gået med den der uvished om, hvad fanden der skal ske. Det her corona, det kan man sige, har sat sig ind i truppen, siger forsvarsspiller i Vendsyssel FF Jeppe Svenningsen.

Dubai-tur koster dyrt

På Instagram fremgik det, at de to Vendsyssel-spillere Søren Henriksen og Mikkel Wohlgemut var smittet, og havde været på ferie i Dubai. Den tur skulle vise sig at blive dyr for resten af holdet, hvis optakt nu har stået på selvisolation og online fysisk træning frem for skudtræning og skulderskub.

- De er kommet med en undskyldning, og det er klart, at de er sindssygt kede af det, og det er vi da også, men vi kan ikke blive ved med at se tilbage. Nu må vi se fremad, siger Jeppe Svenningsen.

Anfører Søren Henriksen var ikke at finde på træningsanlægget i Vrå, da han angiveligt ikke er symptomfri endnu. Han og de øvrige spillere skal nu forsøge at indhente det tabte. For den manglende træning inden for kridtstregerne og de mange coronatilfælde har påvirket klubbens optakt til forårssæsonen.

- Vi skal ikke stå og putte blår i øjnene på hinanden og sige, at det hele er fantastisk, og alt er godt. Selvfølgelig er det uheldigt, siger cheftræner i klubben Michael Schjønberg.


- Det har været et hårdt forløb

Cheftræneren  har også ufrivilligt måttet snuppe 14 dage i selvisolation.

- Det har været et hårdt forløb for alle, både i og omkring klubben, og det skal gøre, at vi rykker tættere sammen i bussen. Vi skal være der for hinanden, siger han.

Nu er Schjønberg atter på højkant. Før han kunne sende sine spillerne ud for at lege med bolden til dagens træning, skulle de alle coronatestes. Derfor mødte spillerne omklædte op klokken 9:30, hvorefter træningen så begyndte 10:30. 

Trods den anderledes optakt, hvor podning og isolation har fyldt meget, leder cheftræner Michael Schjønberg ikke efter undskyldninger.

 – Vi har ikke brug for noget alibi, fordi der er stadigvæk point at kæmpe om, og kampe der skal spilles og vindes, siger han.

Omkring 11:45 sluttede holdets træning. Klubben, der har overvintret på 10. pladsen og som kæmper for overlevelse i 1. division, har nu sigtekornet rettet ind mod premieren om knap 14 dage, hvor de tørner sammen med duksene fra Esbjerg. Her har holdet ingenlunde i sinde at lægge sig ned uden kamp.

- Jeg synes, at vores chancer er gode. Jeg ved lige præcis, hvor meget kvalitet, som vi har i den her trup, og det skal vi have frem, siger Jeppe Svenningsen

I vintertransfervinduet har Vendsyssel FF erhvervet sig tre nye spillere, og de kan få debut mod de blå- og hvidstribede fra Esbjerg. Det er henholdsvis midterforsvaren Thomas Christiansen, der kommer til fra AaB, angriberen Virgiliu Postolachi, der er fransk og moldovisk statsborger og sidst men ikke mindst den østrigske målmand Fabian Ehmann. De to sidstnævnte er hentet ind på en lejeaftale.