. Foto: Privatfoto

Frygt for corona-smitte bremser speedway på is

Der bliver ingen speedway-løb på i ishockeyhallen i Frederikshavn i april. Arrangørerne har af frygt for Corona-smitte valgt at aflyse arrangementet.

Kevin R. Pedersen er ked af aflysningen, men glæder sig over, at løber allerede er i kalenderen i 2021. Foto: Jesper Christiansen

I mere end to år har formanden for Sæby Speedway Klub, Kevin R. Pedersen, arbejdet på at få lavet et speedwayløb på is i Danmark.

Lørdag d. 4. april skulle det første speedwayløb på is i Danmark i næsten 40 år køres i ishockeyhallen i Frederikshavn.

Men nu har formanden i samarbejde med Iscenter Nord i Frederikshavn valgt at aflyse arrangementet af frygt for Corona-virussen.

01:59

Se indslaget fra 27. december 2019, da Kevin R. Pedersen fortalte om speedwayeventen i Frederikshavn.

Luk video

- Vi er meget berørte af det, i det der er lagt et kæmpe arbejde i dette event, men som det ser ud nu, går det desværre kun en vej, og det er ude af vores hænder, så vi vælger at tænke på vores medmennesker i stedet for speedwayrace, skriver bestyrelsen for Sæby Speedway Klub og Iscenter Nord i Frederikshavn i et fælles opslag på Facebook.

Selv om det ikke bliver i år, at der bliver kørt speedway på isen i Frederikshavn, så er drømmen ikke brast helt for Kevin R. Pedersen og speedwayklubben i Sæby.

Læs også Seneste nyt om coronavirus: Ni indlagte i Nordjylland

- Vi har aftalt med Iscenter Nord, at vi afvikler løbet i 2021. Folk som har købt billet kan vælge at beholde billetten til næste års løb eller få pengene tilbage, siger Kevin R. Pedersen.

Lørdag d. 3. april 2021 er løbet programsat til at afvikles i Frederikshavn.