LIGE NU:

Glæde i idræts- og kulturlivet oven på yderligere genåbning: - Jeg får helt kuldegysninger

Det er slut med onlineundervisning og -træning med den yderligere genåbning af Danmark.

Floorball-stavene har stået bag lås og slå længe hos Frederikshavn Black Hawks, men nu skal de støves af inden på onsdag, hvor klubben igen kan byde velkommen indenfor til indendørstræning.

Restauranter, caféer og storcentre kan igen begynde at slå dørene op, og det samme kan kulturskoler og indendørsidræt, når de den 21. april igen får lov til at lukke unge under 18 år ind i idrætshallerne og kulturskolerne.

quote - Jeg får helt kuldegysninger, det glæder jeg mig helt vildt til.

Søren Vestergaard Frederiksen, Træner, Frederikshavn Black Hawks.

- Det er jo fantastisk. De har længdes i et år på at komme ind – det har vi alle sammen, siger Søren Vestergaard Frederiksen, der er træner i floorball-klubben Frederikshavn Black Hawks.

I Mariagerfjord kan kulturskolen også se frem til, at de unge igen sætter liv i instrumenterne.

- Det har vi bare glædet os til i nogen tid, fordi fra januar til nu har vi jo været lukket ned, siger Finn Elias Svit, der er kulturskoleleder på Mariagerfjord Kulturskole.

Natten til fredag indgik Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige en aftale om yderligere genåbning, der betyder, at indendørsidræt og kulturskoler for unge under 18 år kan åbne på onsdag.

- Jeg glæder mig helt vildt til at møde alle igen her i skolen. Det er jo lidt som at gå i en bygning, der sover, og nu skal den vækkes igen, siger Finn Elias Svit.

Online- og udendørstræning

I floorball-klubben har de under nedlukningen taget alternative metoder i brug for at holde gang i træningen for de unge medlemmer.

Først lavede de onlinetræning, som spillerne kunne følge med i hjemmefra, og siden har de fået lavet en udendørsbane, som de har kunnet træne på de sidste par måneder. Nu kan de igen komme ind i de vante rammer, væk fra regn og blæst og ind i tørvejr og trægulv.

- Vi har savnet at komme ind i hallen, det er der slet ingen tvivl om. Vi har savnet det der med at skulle noget sammen, glæde sig til en kamp, til et stævne eller en overnatning, siger Søren Vestergaard Frederiksen.

Rød løber og flag

Hallen er også ved at være klar, til at kalenderen siger den 21. april. Målene er så småt ved at finde sin vante plads, og banderne rundt om banen er næsten samlet, så de kan invitere de mange forventningsfulde unge spillere ind i hallen.

- Jeg får helt kuldegysninger, det glæder jeg mig helt vildt til. Vi har planlagt, vi skal have rød løber ud, vi skal have flag ud, vi skal have den største velkomstkomite til unge mennesker overhovedet, siger Søren Vestergaard Frederiksen.

I første omgang gælder det for indendørsidræt, at det kun er børn under 18 år, der må deltage, og der gælder et forsamlingsloft på 25 personer, men der er ikke krav om coronapas.

For kulturskolerne er det ligeledes kun de unge under 18 år og maksimalt 25 personer, der må komme på skolerne igen fra på onsdag. Dog indbefatter genåbningen ikke sangaktiviteter.

Hos DGI er man også begejstret for at dele af idrætten kan begynde igen. 

- Det er en dejlig begivenhed, at få at vide, at vi kan komme i gang igen. Vi har ventet på mere og mere genåbning. At det går lidt stærkere end vi have regnet med, det er mega godt for foreningerne, siger Peter Otto Yde Thomsen, bestyrelsesformand hos DGI Nordjylland.

Men på trods af den gode nyhed om genåbning, så er der også visse udfordringer for de lokale idrætsforeninger.

- Det giver selvfølgelig nogle logistikudfordringer. Vi har prøvet meget det sidste års tid, og jeg tror, der er fundet mange gode veje ude i foreningerne. Men der er nogle udfordringer med at skulle organisere en aktivitet og vi skal også have snakket med de frivillige om, hvordan vi gør, siger Peter Otto Yde Thomsen.

PH 100521 19 IN Region Nordjylland misviser Still

play Fejl i coronapas: - Vi har brugt vores fælles ressourcer på ligegyldige tests

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Serenergy

play Russisk spion skal tre år i fængsel - og bliver udvist af Danmark

PH 100521 19 IN Region Nordjylland misviser Still

play Fejl i coronapas: - Vi har brugt vores fælles ressourcer på ligegyldige tests

def_thumb,50_percent

play Forsker i spionage: - Det er langt mere udbredt, end vi går og tror

290321 FO Klitsag i Skagen - Sønder Strand

play Klit-sag fra Skagen fortsætter: Kommunen kræver erstatning

Til forsiden

Til forsiden