LIGE NU:

Indbyggertallet mangedoblet i Skagen: Er byen corona-sikker?

Danmarks nordligste by har til daglig 8.000 beboere, men det antal mangedobles henover sommerferien. Særligt i uge 29, hvor de rige og berømte - og folk, der vil have et glimt af dem - flokkes til byen. I en tid med coronasmitte er der derfor ekstra meget fokus på at sikre byen og dens gæster.

Trafikken er tæt på vejen ind til Skagen. Efter et par dage med ustadigt vejr, er der onsdag udsigt til sol det meste af dagen. Og i uge 29 er det lig med mange turister fra hele landet.

Det store antal turister betyder, at der bliver gjort ekstra meget ud af at coronasikre byen.

Thomas Ottesen er fungerende politikommisær ved Nordjyllands Politi. Og det er poiltiet, der har ansvaret for at håndhæve Sundhedsstyrelsens retningslinjer som forsamlingsforbud og afstandskrav.

- Vi har rigtig mange mennesker samlet i Skagen, og det kræver ekstra ressourcer og ekstra øjne fra vores side. Derfor har vi sat ekstra mandskab i form af både fodpatruljer, cykelpatruljer og kørende patruljer. Så det er fuldstændig sikkert at være i Skagen, siger Thomas Ottesen.

Udfordringer efter midnat

Indtil videre har politiet foretaget en enkelt anholdelse i forbindelse med en privatfest natten til tirsdag, men med så mange mennesker samlet på et sted, er det svært at undgå, fortæller Thomas Ottesen til TV2 Nord.

Det siger turisterne selv

- Vi har en udfordring, når værtshusene lukker ved midnat. Der strømmer der automatisk større menneskemængder ud på gaden, inden de så småt finder hjem. Og der er vi også til stede i området for at sikre, at det sker så optimalt som muligt.

Også René Zeeberg, direktør for Turisthus Nord, fortæller, at de mange virksomheder gør, hvad de kan, for at coronasikre byen.

- Vi har vejledt vores medlemmer for at de kan leve op til de retningslinjer, der er blevet udstukket af sundhedsmyndighederne, siger René Zeeberg og fortsætter:

- Vi tager tingene seriøst, vi bruger sprit og holder afstand, og det håber vi også, vores gæster vil gøre.

Gæsterne er forstående

På det populære spisested Skagen Fiskerestaurant er det næsten umuligt at få et bord, hvis man ikke har reseveret. Også her er der lavet tiltag, der skal sikre at gæster og personale ikke bliver smittet med COVID-19.

- Vi har sat plexiglas op, vi spritter af, og så har vi spærret af fra gaden, så vi kan styre, hvor man gæster der kommer ind. På den måde sikrer vi, at der ikke kommer flere gæster, end det tillaldte antal, siger ejeren af Skagen Fiskerestaurant, Jesper C. Winter.

På restauranten må gæsterne ikke have fysisk kontakt med andre end deres eget selskab. Det kan dog være svært, fortæller Jesper C. Winter.

- Hvis man ser en ven ved nabobordet, går folk jo over og siger hej - det er nok menneskelig natur. Men når de så får at vide, at man desværre ikke må det i disse tider, så er alle forstående og respekterer det, siger han.

Det går bedre end forventet

René Zeeberg er positivt overrasket over det store antal turister, der er kommet til Skagen i år.

- Det går rigtig godt. Også bedre end vi havde forventet for bare tre måneder siden. Der var vi urolige for, om der overhovedet ville komme en eneste gæst, siger han.

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

img_8573.jpg

To indbrudstyve anholdt: Mand genkendte stjålne designerlamper i salgsannonce

20170716-142949-L_22Mb

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

hugorm natur

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

img_8573.jpg

To indbrudstyve anholdt: Mand genkendte stjålne designerlamper i salgsannonce

Til forsiden

Til forsiden